S.V. Loosduinen wint tweede periodetitel in 4D

GDA en S.V. Loosduinen blijven ook na zaterdag samen aan de leiding in de vierde klasse D en blijven met nog acht wedstrijden te gaan strijden om het kampioenschap. Vorige week won S.V. Loosduinen de tweede periodetitel door een forse overwinning op sv Houtwijk. De formatie van trainer Richard Douw, die komend seizoen bij sv Houtwijk de scepter zwaait, was met 1-6 duidelijke de sterkste partij in deze inhaalwedstrijd, die ruim 250 toeschouwers trok en dat in de vierde klasse. De Loosduinse doelpuntenmakers waren Kadir Narsen (3x), Mechior van der Kooi (2x) en Sam van Poorten.

Afgelopen zaterdag boekten de koplopers maar kleine overwinningen. S.V. Loosduinen bleef aan de goede kant van de score thuis tegen PGS/VOGEL en won met 2-1. GDA was RVC Celeritas nipt met 0-1 de baas.
S.V. Loosduinen, met een debuterende doelman Dylan Voeten, kreeg tegen PGS/VOGEL al snel de beste kansen, maar kon doelman Mark Ruitenbeek niet passeren. Ook PGS/VOGEL was gevaarlijk bij uitvallen, maar Glenn Plum en Quinten Blokpoel faalden in de afwerking. Na rust kwamen de Blauwwitten al vlot op 1-0. De afscheid nemende Christiaan Verbree, in verband met een verhuizing speelde hij zijn laatste wedstrijd voor de Loosduiners, gaf een prima voorzet, die door Melchior van der Kooi werd binnen getikt. Tien minuten voor tijd werd het 2-0 dankzij een treffer van invaller Furkan Kaya. Met nog twee minuten te gaan deed Quinten Blokpoel nog iets terug namens PGS/VOGEL: 2-1. M aar daar bleef het bij op een nat en winderig sportpark Madestein, want bij de stand van 2-1 op het scorebord floot de prima leidende scheidsrechter Haagse scheidsrechter Henk Ruijl, ook bekend als hoofdredacteur van Omroep West, de sportieve wedstrijd de boeken in. De Loosduinse ploegen hebben nu allebei 43 punten uit 18 wedstrijden, maar het doelsaldo van GDA met plus 16 is nog steeds beter.

Aaanstaande zaterdag reist het elftal van Richard Douw af naar Maassluis voor de wedstrijd tegen MSV’71, de huidige nummer vijf op de ranglijst. Aanvang: 14.30 uur. GDA speelt thuis tegen GSC ESDO, de huidige nummer drie op de ranglijst. Hij blijft spannend tussen de beide Loosduinse ploegen, in de aanloop naar de mogelijk beslissende onderlinge wedstrijd voor het kampioenschap, zaterdag 13 april, aanvang: 17.00 uur!

Meer nieuws op www.svloosduinen.com

Tekst en foto: Dick Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.