S.V. Loosduinen wacht de derby tegen GDA

S.V. Loosduinen trok zaterdag het Westland in. In een nat Kwintsheul eindigde het duel tussen Quintus en de Loosduiners in een terecht gelijkspel. Na het 1-1 gelijke spel tegen RVC Celeritas vorige week lukte het de Loosduiners ook niet om Quintus te kloppen enin het spoor te blijven koploper GDA, zaterdag. Ook nu werd het 1-1, na weer een eerst opgelopen achterstand. Zo werden vier punten verloren in de laatste twee wedstrijden. GDA won door een late treffer met 2-1 van BMT en gaat nu aan de leiding in de vierde klasse D met liefst zeven punten voorsprong op het elftal van Richard Douw, de tegenstander komende zaterdag.

In een rommelige eerste helft werd niet gescoord. Na de thee werd het duel boeiend voor het publiek en werden door beide teams veel kansen gecreëerd. Door een doelpunt van Leon Duyvesteijn nam Quintus de leiding. Invaller Tom Vrieling, voor het eerst weer beschikbaar dit seizoen, bracht tien minuten voor tijd de gelijkmaker op het bord. Beide teams kregen in de slotfase nog goede kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar de stand bleef 1-1.

De 17-jarig Kris Flinterman uit de JO19 maakte met een invalbeurt in de slotfase zijn debuut in het eerste elftal van S.V. Loosduinen. Hij was ook nog dichtbij een droomdebuut, maar scoorde net niet in de slotfase.

Loosduinse derby
Zaterdag wacht de Loosduinse derby, S.V. Loosduinen thuis tegen GDA. De nummers twee en één in de vierde klasse D trappen om 14.30 uur af op Sportpark Madestein. Met na afloop een muzikale derde helft.
Vorig seizoen degradeerde de Roodwitten door een 2-3 nederlaag tegen de Blauwwitten in de nacompetitie. De week er na sneuvelden de Blauwwitten tegen Hercules, waardoor beide elftallen nu samen in de vierde klasse spelen en strijden om promotie naar de gewenste derde klasse. Om de kansen op de titel te behouden moet het elftal van trainer Richard Douw, het volgend seizoen actief bij sv Houtwijk, zaterdag zeker zien te winnen van het elftal van trainer Wim Baggerman, een elftal dat ook nog ongeslagen is dit seizoen.

Meer nieuws, zie www.svloosduinen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.