S.V. Loosduinen schiet met scherp

S.V. Loosduinen schoof met opvallend gemak sv Erasmus afgelopen zaterdagmiddag met een ruime zege aan de kant. Het werd liefst 1-10 voor de ploeg van trainer Richard Douw aan de Erasmusweg.

GDA bond de strijd aan met TAC’90 en boekte een nipte 4-3 overwinning. Zodat de beide Loosduinse ploegen samen aan de leiding blijven in een nek aan nek race om het kampioenschap in de vierde klasse D, nu met 49 punten, en die zijn beslissing mogelijk gaat krijgen in het onderlinge treffen op zaterdag 13 april op Sportpark Madestein. Het verschil in doelsaldo is door deze zege wel door de Blauwwitten teruggebracht naar nog maar zeven treffers in het voordeel van GDA, met nog zes wedstrijden te gaan. Maar de Blauwwitten treffen op de laatste speeldag nog wel Wanica Star, een ploeg die deze middag de 200e tegentreffer incasseerde.

S.V. Loosduinen was oppermachtig in het duel met sv Erasmus. Na 25 minuten had het keurkorps van Richard Douw al een 0-2 voorsprong genomen door doelpunten van Sinan Ocal en Kevin Baptiste. Na een tegentreffer van Dennis Geurse scoorden ook Jimmy Kipp en Melchior van der Kooi nog voor het rustsignaal: 1-4. In de tweede helft ging sv Loosduinen helemaal los. Damian van der Horst scoorde een zuivere hattrick. Ook Kevin Baptiste, Jeroen Rampaart en Sam van Poorten konden het net vinden.
In een sportieve wedstrijd kwamen alleen twee spelers van Erasmus terecht in het boekje van de 18-jarige scheidsrechter Yodi Monteny uit Voorhout, die een prima wedstrijd floot.

Komende zaterdag zijn de beide Loosduinse ploegen vrij van competitieverplichtingen. Zaterdag 6 april wordt de strijd om het kampioenschap hervat. De Blauwwitten ontvangen de nummer drie op zeventien punten, GSC ESDO, en buurman GDA gaat op bezoek bij de nummer zeven MSV’71 in Maassluis.

Verslag en foto: Dick Hartman

Foto: Loosduiner Jimmy Kipp in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.