S.V. Loosduinen met tien man langs HPSV

De titelrace in de vierde klasse D blijft spannend. S.V. Loosduinen trok zaterdag pas in de slotfase, spelend met tien man, de winst naar zich toe tegen een goed spelend HPSV. Na een 1-1 ruststand werd het toch nog 4-1 voor het elftal van Richard Douw. GDA won ook in de slotfase met 2-3 bij RAS. Beide Loosduinse ploegen blijven dan ook aan de leiding in de vierde klasse D met 37 punten uit zestien wedstrijden. Het doelsaldo GDA is alleen beter. Plus 52 en plus 36, bij een gelijke eindstand geeft dit de doorslag wie er kampioen is aan het einde van het seizoen, maar er zijn tien wedstrijden te spelen!

Tekst en foto: Dick Hartman

S.V. Loosduinen begon de wedstrijd tegen HPSV met Ronald van Hasselt in het doel, hij verving de geblesseerde Pieter Blanken, en op rechts Anton Habes voor de vakantie vierende Christiaan Verbree. De van vakantie teruggekeerde Kadir Narsen begon op de bank.
De Blauwwitten begonnen sterk aan de wedstrijd. Kregen kansen, maar doelman Zonneveld keerde schoten van Sam van Poorten en Kevin Baptiste. In de 14e minuut scoorde Sam van Poorten de openingstreffer. Al snel daarna stond de gelijkmaker op het scorebord. Miscommunicatie de Loosduinse verdediging stelde Rowdy Oudshoorn in staat doelman Van Hasselt van dichtbij te passeren. Nadien stagneerde het spel van de thuisploeg. De wedstrijd werd rommelig, mede ook door het warrige optreden van leidsman Van den Dop uit Leiden. Te vaak floot hij het spel af en strooide met gele kaarten.
Na de thee drong de thuisploeg aan, maar HPSV bleef lang op de been. Damian van der Horst verving Anton Habes lopende de tweede helft. In de 75e minuut trok Loosduiner Jessy Smit aan de noodrem, met als gevolg een rode kaart voor hem. Toch trok de thuisploeg de winst naar zich toe in de slotfase. Invaller Kadir Narsen, voor Tobias Schaafstra gekomen, scoorde in de 81e minuut de 2-1. In de blessuretijd kwamen hier ook nog treffers bij van Sinan Ocal en aanvoerder Kevin Baptiste.

Bij de thuisploeg verdween de naam van Furkan Kaya al vroeg in het boekje van de leidsman. Een tweede kaart werd hem bespaard, ook al door de verstandige wissel met Jeroen Rampaart, die ook nog tegen een gele kaart opliep. Bij de bezoekers werden in een sportieve wedstrijd vier spelers genoteerd door de scheidsrechter.

Deze week, dinsdag 19 februari om 20.00 uur, spelen de Loosduiners voor de Halve Maan Cup in het toernooi van Haaglanden Voetbal opnieuw tegen HPSV. Komende zaterdag zijn de Blauwwitten vrij. De inhaalwedstrijd tegen sv Houtwijk staat voor zaterdag 2 maart op het programma. Aanvang: 14.00 uur. Dan valt ook de beslissing voor de twee periodetitel, waarin de Loosduiners aan de leiding gaan, maar RVC/Celeritas twee verliespunten minder heeft, maar nog wel één wedstrijd meer moet inhalen.

Voor meer informatie zie: www.svloosduinen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.