S.V. Loosduinen loopt in op GDA

S.V. Loosduinen won afgelopen zaterdag verdiend de derby in het stadsdeel Loosduinen tegen de nummer drie RAS met 2-0. Koploper GDA verspeelde twee punten bij Quintus (2-2), waardoor de Blauwwitten koploper en buurman GDA nu op twee punten zijn genaderd in de vierde klasse D. De 2-0 eindstand op sportpark Madestein stond al binnen een kwartier op het scorebord, via doelpunten van Sam van Poorten, na een voorzet van Damian van der Horst, die vlak voor de aanvang pas in de basisopstelling verscheen, en doelman Pieter Blanken. De bal belandde na zijn verre uittrap in het doel van RAS. Komende zaterdag staat een weer een belangrijke wedstrijd op het programma. De nummer drie BMT wordt dan bestreden vanaf 14.00 uur op sportpark Escamp aan de Melis Stokelaan.

door Dick Hartman

Afgelopen zaterdagmorgen bracht wethouder Richard de Mos, de Haagse wethouder van Economie, Sport, Buitenruimte en eerste loco burgemeester, een bezoek aan de sportverenigingen op sportpark Madestein. Bij S.V. Loosduinen werd hij ontvangen door een delegatie van het bestuur. Bij het gesprek was onder andere ook Pjer Wijsman van de Commissie Loosduinen aanwezig. Onderwerpen die zijn besproken zijn onder andere de onderhoudstoestand van het clubgebouw, de geplande woningbouw op de voormalige ADS velden, de parkeerdrukte op het sportpark, het opknappen van de Madesteinweg, de onderlinge samenwerking van de Madesteinverenigingen en de Haagse Norm. Zijn bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst met de verenigingen bij GDA. Het was een prettige gesprek dat uit eind maart een vervolg krijgt in het Madesteinoverleg.

Medewerkersavond
Ruim honderd vrijwilligers van S.V. Loosduinen waren afgelopen vrijdag aanwezig op de jaarlijkse Medewerkersavond. Ditmaal met een ander programma dan voorgaande jaren werden de vrijwilligers van de vereniging door het bestuur bedankt voor de inzet het afgelopen jaar voor de vereniging. Met een afvaardiging van het eerste elftal achter de bar werd al vroeg begonnen met een warm en koud buffet, dat voor de vrijwilligers klaarstond in de bestuurskamer. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt.
Daarna werd er een quiz gespeeld. Ditmaal geen Peenbuikersquiz, maar een pubquiz gepresenteerd door voorzitter Ralph van der Kaa. Na een voorronde met teams en met algemene vragen, maar ook vragen over S.V. Loosduinen en voetbal, bleef uiteindelijk één team over, waaruit de uiteindelijke winnaar kwam, Daniel Spaans. Hij ontving een leuke prijs. Tussendoor werden er ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet met bloemen en een oorkonde. Bloemen waren er voor Leon van Vliet, die na een aantal jaren de aflopen zomer stopte als leider van het eerste elftal en Raymond Krens, voor zijn verdiensten bij de Activiteiten Commissie van de vereniging. Een onderscheiding met bloemen was er voor Peter Develing en Goof van Vliet. Zij werden voor hun verdiensten door het bestuur gekozen als ‘Peenbuikers van het jaar’ en mogen het volgend jaar samen gaan bepalen wie hen mag opvolgen. Daarna was er muziek van dj Danny Molenkamp en werd het voor veel vrijwilligers toch nog een latertje op sportpark Madestein.

Foto: Wethouder Richard de Mos op de foto bij S.V. Loosduinen.

Foto Dick Hartman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.