S.V. Loosduinen klopt GDA in Peenbuikersderby

GDA en S.V. Loosduinen moesten afgelopen zaterdag in de Peenbuikersderby op Sportpark Madestein gaan uit maken wie komende zaterdag de finale van de nacompetitie speelt met als inzet een plaats in de Derde Klasse. De Blauwwitten bleven de Roodwitten nipt met 2-3 de baas, waardoor GDA automatisch degradeerde naar de vierde klasse. Zaterdag speelt Loosduinen de finale om 14.30 uur thuis tegen competitiegenoot HVV Hercules, dat met 0-3 won bij Ariston’80 in Delft.

De strijd was al vroeg begonnen op Sportpark Madestein. Op beide terreinen werd in de nachtelijke uren met blauwe en rode verf gesmeerd, werden hekken met extra sloten belast, stoelen op het veld geplaatst en waren er nog meer plagerijtjes die horen bij een derby. Een echte derby die ook begon met vuurwerk en rookpotten in de kleuren ‘rood’ en ‘blauw’. De derby trok veel publiek, ruim 500 toeschouwers volgens de schattingen, rond het kunstgrasveld van GDA, waar de derby op werd gespeeld. Dit omdat het hoofdveld van GDA er al uit ligt en deze zomer een kunstgrasmat krijgt.

Op een sfeervol Sportpark begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd, kreeg wat kansjes, maar doelman Loosduinen Pieter Blanken was attent op de schoten die op zijn doel werden afgevuurd. De Blauwwitten kwamen steeds beter in de wedstrijd en in de 35e minuut namen de bezoekers verdiend de leiding door een treffer van Tom Vrieling. Lang konden de Blauwwitten niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later was het al gelijk. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Lesley Kloor fraai de bal vanuit een vrije trap langs de doelman.

Na rust een aandringend S.V. Loosduinen en een op de counter loerend GDA. Maar het waren opnieuw de bezoekers die op voorsprong kwamen. In de 62e minuut bracht GDA de stand weer in evenwicht, waar de spanning toenam met kansen over en weer. Een overtreding op Kadir Narsen werd bestraft met een vrije trap op ruim twintig meter van het doel van GDA. Tot grote vreugde van alle Blauwwitten binnen en buiten het veld benutte Kevin Baptiste de gegeven mogelijkheid.
GDA drong hierna nog wel aan maar het elftal van Richard Douw bleef op de been en gaf niks meer weg en werd het feest van de Blauwwitten gescheiden door droefenis bij de Roodwitten.

Finale
Zaterdag 16 juni de finale op Sportpark Madestein tegen ook het Haagse HVV Hercules. “Dat wordt een pittig potje”, voorspelt Kevin Baptiste. In de competitie troffen beide elftallen elkaar ook al. Uit verloren de Loosduiners vrijwel kansloos. Thuis kwamen zij dit voorjaar beter voor de dag en wonnen nipt. Wie volgt DUNO nu ook naar de derde klasse? Het antwoord volgt komende zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.