RVC Celeritas aan de Schaapweg

“Dat het voetbal is teruggekeerd op het Prinses Irene sportpark is al enige tijd bekend. De Haagse sportvereniging HSV Celeritas, die afgelopen week zijn 111e verjaardag vierde, zal komend seizoen de nieuwe bespeler zijn aan de Schaapweg. Maar wel – als nieuwe Rijswijkse inwoner – onder de naam RVC Celeritas gaan opereren, met daarbij een vette knipoog naar het roemrijke verleden op het sportpark,” aldus Hans Boutens, voorzitter RVC Celeritas, en Ron Mangelmans, commissielid.

Voor de zaterdagtak van de geelrode traditievereniging is Dennis Young als trainer aangesteld. De 38-jarige Hagenaar met een verleden bij de jeugd van Quick en ODB en als seniorentrainer bij sv Madestein (zaterdag) maakte ook naam als een van de oprichters van hvv Hercules. Voor een vergelijkbare opgave staat de club nu om na een zwervend bestaan van enkele jaren weer een nieuwe toekomst op te bouwen op een geheel opgefrist sportcomplex. Dit complex wordt geëxploiteerd door een aantal Rijswijkse initiatiefnemers, verenigd in de stichting STIP, wiens doel het is om van het Prinses Irene sportpark een multifunctionele (sport-)locatie te maken. Dit in samenwerking met korfbalclub Refleks, de (meisjes)voetbalschool van Piet Gelauf en dus RVC Celeritas als eerste zichtbare voorbeelden met nog andere kandidaten en sporten in portefeuille.

De voetbalclub heeft zich de afgelopen weken in het Rijswijkse flink gemanifesteerd met flyer-acties op onder andere Koningsdag in de Strijp en elders in Rijswijk om met PR-activiteiten met name nieuwe jeugd te werven. Aad Molenkamp, een bekende op het sportpark bij voorheen vv Rijswijk en Haaglandia, zal in het nieuwe seizoen de jeugdafdeling gaan leiden, gesteund door een groep die hun sporen heeft verdiend bij RVC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.