Russisch concert in de Bonifatiuskerk

Op zondag 25 oktober om 15.00 uur speelt de Amerikaanse pianist Andrew Wright werk van Russische componisten in de Bonifatiuskerk In Rijswijk. Hij voert werk uit van Tchaikovsky, Scriabin en Rachmaninoff. De toegang tot dit concert in de serie Muziek in de Bonifatius is gratis.

Andrew White trad al vroeg als solist op met orkesten in de Verenigde Staten en Mexico. Zijn spel wordt alom geprezen. Niet alleen om de grote mate van virtuositeit, maar ook om zijn dramatische intensiteit. De Amerikaanse pianist sloot zijn bachelorstudie af met een eervolle vermelding aan de Amerikaanse Wichita State University. Hij behaalde zijn Mastergraad in Muziek aan de Southern Methodist University in Dallas.

Andrew behaalde een tweede mastergraad in muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op dit moment is hij bezig met zijn promotieonderzoek aan het Orpheus Instituut in Gent en aan de Universiteit van Leiden. Andrew is dirigent van het Rotterdams Opera- en Operette Gezelschap in Rotterdam en als organist en dirigent verbonden aan de Koningskerk in Voorburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.