Ruim 67.500 euro bij elkaar gefietst voor JKZ

“Ik ben echt sprakeloos.” Medisch manager Fréderique Hofstede van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ) wist even niet wat te zeggen toen ze het recordbedrag van € 67.531,48 hoorde. Rob de Munck, voorzitter van Stichting Den Haag – Texel, vertelde dat in juni een recordaantal van 136 deelnemers de 155 kilometer lange fietstocht tussen Den Haag en Texel het bedrag bij elkaar hebben getrapt.

Fréderique: “Wij zijn ieder jaar ontzettend dankbaar voor deze bijzondere actie. Men fietst zich letterlijk in het zweet voor de kinderen van het JKZ. Veel dank aan Rob, Wouter, André (het bestuur) en alle andere geweldige vrijwilligers en natuurlijk de fietsers!”

Kindvriendelijke informatie
Het Juliana Kinderziekenhuis gebruikt het geld om medische informatie op kindvriendelijke manier uit te leggen aan patiëntjes. Op die manier krijgen kinderen voordat ze naar het ziekenhuis gaan de best mogelijke informatie. Hierdoor zijn ze beter voorbereid en ervaren minder spanning.

De jaarlijkse fietstocht van Den Haag naar Texel was dit jaar al weer voor de 9e keer. In al die jaren steeg het aantal deelnemers en is in totaal ruim tweehonderdduizend aan sponsorgeld ingezameld. Een mooi bedrag waarmee al veel projecten in het JKZ zijn gerealiseerd. En zet het alvast in je agenda: vrijdag 29 juni 2018 is de 10e editie van Den Haag – Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.