Rotary Club schenkt mooi bedrag aan Don Bosco Rijswijk

Op woensdag 7 oktober werd tijdens een bijeenkomst van de Rotary Club Rijswijk-West een cheque overhandigd door Ger Bulder en Marlon Kolff en Frits Slotema aan Marlies Cuppen, coördinator jeugdwerk van Don Bosco Rijswijk. De club runt sinds begin september een boekenmarkt in het pand op de hoek van de Willemstraat en de Emmastraat. Hier worden tweedehands boeken, platen en cd’s verkocht in werkelijk alle categorieën. De opbrengst zal besteed worden aan de projecten Kids 4 Society en Ontmoeten & Beleven.

Kids 4 Society is in het leven geroepen om kinderen te laten kennismaken met vrijwilligerswerk. In ons dagelijks werk merken wij dat kinderen graag helpen, iets betekenen voor een ander. Maar vrijwilligersvacatures zijn alleen voor volwassenen. Daarom initieert Don Bosco activiteiten waarbij de kinderen ervaren hoe het voelt om vrijwilligerswerk te doen. Zoals schoonmaken bij kinderboerderij ’t Akkertje, knutselen met ouderen of een diner bereiden voor hulpbehoevenden.

Ontmoeten & Beleven is een initiatief dat al bijna twee jaar draait in het jeugdcentrum. Met elk seizoen andere cursussen komen kinderen met en zonder beperking bij elkaar om samen te spelen, leren en genieten. In de toekomst wil Don Bosco ook kinderen van vluchtelingen hierbij gaan betrekken, want volgens onze filosofie hebben kinderen onze toekomst.

Goed nieuws is daarom dat de boekenmarkt langer doorgaat. De leden van de Rotary Club Rijswijk-West verwelkomen iedereen graag elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur aan het pand nabij de Herenstraat. Aanlevering van boeken is ook weer mogelijk.

Meer informatie over de activiteiten van Don Bosco is te vinden op www.donboscorijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.