Rotary bedankt iedereen voor succes eendjesrace

Met meer dan 3500 eendjes in het water is de eerste Eendjesrace Rijswijk afgelopen zondag een groot succes geworden. Ieder eendje vertegenwoordigde een lotnummer voor het goede doel. De inwoners van Rijswijk hebben zo met elkaar het enorme bedrag van 16.092 euro bij elkaar gebracht.

Ben Lachhab van RestoVanHarte nam met een grote glimlach een grote cheque van 13.482 euro in ontvangst van Cecile Schut, voorzitter van Rotary Rijswijk3Vliet. Ben gaat het geld besteden aan een definitieve huisvesting voor zijn laagdrempelige ontmoetingsplek, waar Rijswijkers voor een klein bedrag kunnen eten en elkaar ontmoeten.

Voor het tweede goede doel, de Educatieve Natuurroute in Park Overvoorde, is 2510 euro beschikbaar gekomen. Het toegangsbord van de route is zondagmiddag door wethouder Marloes Borsboom onthuld in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Stanislas Praktijkschool. Zij adopteren met hun leerlingen de route.

Burgemeester Michel Bezuijen gaf zondag onder grote publieke belangstelling met hoorngeschal het startschot voor de race in de vijver bij de schouwburg. Uit gele bakken werden de eendjes te water gelaten. Geholpen door leden van duikclub Barracuda, die in het water stonden en met bladblazers in bootjes zaten, staken de eendjes de vijver over. Het eerste eendje, dat door de finish kwam, maakte iemand gelukkige eigenaar van een mooie gele Vespa Sprint Sport Edition. De eerste 140 eendjes daarna vielen in de prijzen geschonken door een groot aantal winkeliers. In een prijzenkraam werden door de blije winnaars al een groot aantal prijzen opgehaald.
Op www.rijswijk3vliet.nl zijn alle winnende lotnummers te zien.

Rotary Rijswijk3Vliet kon zich geen mooier 25-jarig jubileum bedenken. Zij bedankt alle deelnemers, sponsoren, winkeliers, instellingen, bedrijven en media van harte, die breed deze actie hebben ondersteund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.