Rood Uitvaartbegeleiding: aandacht voor het rouwproces

Rood Uitvaartbegeleiding is onafhankelijk, flexibel en transparant, en door de ruime ervaring een vertrouwd adres geworden. “Dood en leven horen bij elkaar. Praat erover met elkaar, dit geeft rust,” aldus Wendy de Bont van Rood Uitvaartbegeleiding. “Ik bied volop ruimte voor het rouwproces. Alles op zijn tijd, niets overhaasten en alles in overleg met de nabestaanden, het liefst ‘samen’. Verder breng ik rust in een hectische emotionele periode door praktische zaken over te nemen en te helpen passende keuzes te maken.”

Velen weten niet dat ze vrij zijn in hun keuze van uitvaartondernemer, ongeacht hoe en waar ze verzekerd zijn. Met Rood Uitvaartbegeleiding kan men vrijblijvend een afspraak maken om uitvaartwensen te bespreken en op papier te zetten met als leidraad een ‘wensenboekje’ dat ook via onderstaande site opgevraagd kan worden.
“Gebaande paden zijn natuurlijk prima, maar het kan ook anders,” vervolgt Wendy. “Vaak zeggen nabestaanden: ja, maar zo hoort het toch? Bijvoorbeeld een afscheidsdienst hoort plaats te vinden in de aula van het crematorium. Waarop ik altijd zeg: niks moet, niks hoort, doe wat goed voor jou voelt, dan is het altijd goed. Als het goed voelt om een afscheidsdienst te houden in de kantine van de sportvereniging waar de overledene graag was, dan gaan we dat gewoon proberen te regelen! Of als een familie zelf wil ‘voorlopen’ voor de rouwauto dan mag en kan dat!”

Geen vast tarief
Omdat ieder mens en dus ook iedere uitvaart uniek is, hanteert Wendy geen vast tarief maar bepaalt zij, op basis van de wensen, het aantal uren dat zij voor een familie aan het werk is. Wendy: “Zo besteed ik aan de ene familie 14 uur en aan een andere familie 22 uur. Een vast basistarief per uitvaart vind ik om die reden dan ook niet fair. Ik ben altijd transparant en geef onafhankelijke adviezen. Zo heb ik ook geen prijsafspraken met bijvoorbeeld cateraars, locaties of kistenleveranciers.

Roodborstje
“Rood staat voor mij voor passie, liefde, verbondenheid, emotie en energie,” besluit Wendy. “Deze woorden klinken door in de uitvoering van mijn werk en de relatie met de families die ik begeleid. Het roodborstje staat voor mij symbool voor troost en vertrouwen!”

Contact
Rood Uitvaartbegeleiding is gevestigd aan de Rijswijkse Landingsbaan 165 in Den Haag-Ypenburg. Tel. 06-13209414 (24 uur per dag bereikbaar).
E-mail: info@rooduitvaart.nl
Zie ook www.rooduitvaart.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.