Romeinen aan de kust

Den Haag staat bekend als vindplaats van belangrijke Romeinse vondsten. Archeoloog Ab Waasdorp vertelt hier uitgebreid over op donderdag 21 maart om 19.30 uur in bibliotheek Nieuw Waldeck aan de Rossinilaan 141.

Aan het begin van onze jaartelling behoorde het gebied waar wij nu wonen tot het Romeinse Rijk. Omdat de grenzen hier ongeveer op loopafstand lagen gebeurde er veel. De soldaten die de grenzen bewaakten, moesten eten krijgen en onderdak hebben. Er ontstond een bloeiende economie en bij het huidige Voorburg was een stad met honderden inwoners. Al die activiteit heeft sporen in de bodem achtergelaten, waaronder een klein fort bij Ockenburg.
De lezing zal een aantal van de belangrijkste vondsten die de afgelopen dertig jaar in onze gemeente en de directe omgeving zijn gedaan voor het voetlicht brengen. Men mag de lezing gratis bezoeken.
Aanmelden kan via de website: www.bibliotheekdenhaag.nl bij het betreffende agendapunt.

Foto: Een maquette van het Romeinse mini-fort dat van 150-180 na Chr. heeft gestaan in Ockenburgh, gemaakt op basis van archeologische gegevens. De maquette was onderdeel van een openbare tentoonstelling in het atrium van het stadhuis van Den Haag in juni-juli 2012.

Foto: Vincent van Zeijst - CC BY-SA 3.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.