Robots in de zorg en thuis in de nabije toekomst

Donderdag 14 februari houdt Erwin de Vlugt in Buitenplaats Ockenburgh een lezing over robots. De robot gaat een belangrijke rol spelen als verlengstuk en hulp van de mens, zodat die langer en beter voor zichzelf kan zorgen. In deze bijeenkomst worden voorbeelden getoond van sociale robots en mechanische robots die vele helpende handelingen kunnen gaan uitvoeren.

In ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool wordt door vele professionals gewerkt om de robot in de praktijk van de zorg te brengen. Ook artsen en ziekenhuizen werken er al mee. Een van deze professionals is Erwin de Vlugt. Hij is lector op de Haagse Hogeschool en verbonden aan de TU in Delft. Erwin leidt onderzoek naar robots in de zorg en voor thuis. Samen met anderen legt hij uit en toont hij aan de hand van onderzoeken aan waar het naar toe zal gaan. Dat ieder in de toekomst met robots te maken gaat krijgen is duidelijk.

Kom op 14 februari kijken. ‘s Middags is er om 14.30 uur een lezing en presentatie en in de avond om 20.00 uur is er nog een mogelijkheid. En tussen door kan men gebruik maken van een romantisch Valentijnsdiner in de Kasserie. Een aanrader voor wie meer wil weten over de toekomst van kunstmatige intelligentie en robots in de praktijk.

Voor aanmeldingen en een uitgebreid programma van de OCKADEMIE gaat u naar www.ockademie.nl en reserveren voor het diner doet u hier.
Buitenplaats Ockenburgh op 14 februari om 14.30 uur of 20.00 uur. Kosten €10,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.