RJT speelt sprankelende ‘High School Musical’

Afgelopen weekend, 17 en 18 november, speelde het Rijswijks Jeugdtheater ‘High School Musical’ in de Rijswijkse Schouwburg. De regie werd verzorgd door Pepijn Jehee die de musical, gebaseerd op de gelijknamige film uit 2006, in een nieuw, modern jasje heeft gestoken.

Troy (Noah Rust) en Gabriella (Leslie van Galen) leren elkaar kennen bij een karaoke avond op skivakantie, waar de vonk meteen overslaat. Na de vakantie blijkt dat Gabriella is verhuisd en nu naar dezelfde school gaat als Troy. Sporter Troy en studiebol Gabriella, zetten samen de school op zijn kop, door auditie te doen voor de schoolmusical. De Tonello’s, onder leiding van Sharpay (Britney Zaaijer) en Ryan (David Oudijk), willen hier een stokje voor steken, omdat ze bang zijn dat de toneeldocent, Ms. Darbus (Veerle Wallenburg), Troy en Gabriella boven hen zal verkiezen. Ook Chad (Jesper Theijn) en Taylor (Pleun Vermeeren), doen er alles aan om hun vrienden uit elkaar te drijven. Ondertussen kan de schrijfster van de musical, Kelsi (Berber Verhalle), niet wachten om te beginnen met repeteren.

Op de uitvoering van de voorstelling is weinig aan te merken. De koor- en solozang zijn beiden zeer sterk, met dank aan muzikaal leider Koen Both. De choreografieën van Eline Jansen worden energiek uitgevoerd, met als hoogtepunt het nummer ‘Hou je kop bij het spel’, waar de basketballen over het podium vliegen. Regisseur Pepijn Jehee zorgt voor een dynamische voorstelling en houdt de vaart er goed in. De cast speelt met veel energie, maar hierdoor is de tekst niet altijd even goed te verstaan.

Troy en Gabriella zijn een genot om naar te kijken. Waar eerder bij producties van het Rijswijks Jeugdtheater de chemie tussen de hoofdrolspelers niet altijd even overtuigend was, is dat hier wel anders. De vonk slaat over en de hele zaal kan het voelen. De opvallendste op het podium is toch wel David Oudijk, die zijn excentrieke rol van Ryan vol overgave en energie vertolkt. Samen met Britney Zaaijer, die een lekker venijnige Sharpay neerzet, tilt hij de voorstelling naar een hoger niveau.
Dit alles speelt zich af in een prachtig, ingenieus, en strak decor, waar de band, onder leiding van Carly Bakker, ook deel van uit maakt. Samen met de kleding, vormt het één mooi geheel waar de spelers zich zonder te veel decorwisselingen, bevinden in de aula, de gymzaal, het drama- en scheikundelokaal, en de botanische tuin.

Disney’s ‘High School Musical’ is aanstaande zondag, 25 november, nog één keer te zien in de Rijswijkse Schouwburg. De voorstelling verdient zeker nog een veel vollere zaal. Aanrader voor kinderen en verplichte kost voor iedereen die in zijn jeugd de ‘High School Musical’ films heeft gezien!

Mis deze voorstelling niet! Kaarten zijn te bestellen via www.rijswijkseschouwburg.nl of 070-3660366.

Foto Erick Kicken (KVX)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.