Ristorante Pizzeria Casanova, een begrip in Rijswijk

Wie kent het niet, het eerste Italiaanse restaurant dat in 1979 werd gevestigd aan de Huys de Wervelaan 4 in Rijswijk. En Leo de (oud-)eigenaar is ondertussen wel een bekende Rijswijker geworden. Iedereen kent Leo. Niet alleen meer als eigenaar van het restaurant is hij bekend, sinds de nieuwbouwwijk naast het restaurant zit, heeft Leo ook een functie als soort wijkagent. Hij heeft zelfs al twee keer een inbraak voorkomen bij de buren. Zo zijn de buurtbewoners dus heel blij met Leo.

Het begon allemaal in 1970 toen het (buiten)zwembad van Rijswijk een soort van toezichthouder zocht en Leo dat op zich nam in combinatie met een patatkraam. Er werd een oogje in het zeil gehouden door Leo en tegelijkertijd draaide de frietkraam op volle toeren in de zomermaanden. In 1979 kreeg Leo toestemming voor een pizzeria op die plek, voor een proefperiode van twee jaar toendertijd. Dit contract werd met toestemming van de Burgemeester van Rijswijk verlengd met 5 jaar, en nu 38 jaar later staat het er nog steeds tot vreugde van vele Rijswijkers.

In 2013 hebben de drie dochters Willy, Rosanna en Corrine de pizzeria overgenomen, maar Leo is er nog elke dag te vinden. Hij is en blijft het gezicht van de gezelligste pizzeria van Rijswijk. Ook hebben zij een samenwerking en goed contact met De Rijswijkse Schouwburg vanwaar regelmatig verschillende artiesten komen eten bij Casanova. En niet alleen de vele artiesten die jaarlijks terugkeren in de Rijswijkse Schouwburg; iedereen is dol op Ristorante Pizzeria Casanova.

Kom gezellig een avondje naar Ristorante Pizzeria Casanova voor een heerlijk Italiaans diner. En voor wie Leo en zijn dochters een warm hart toedraagt. “Er ligt een petitie klaar in het restaurant!”
Ristorante Pizzeria Casanova is gevestigd aan de Huys de Wervelaan 4 in Rijswijk. Tel. 070-3990404.

Foto: Leo en dochter Corrine voor de pizzeria.

6 reacties

 1. Mary Tiemens

  Leo Marion en Tineke van Radio Centaal waren een van de eerste gasten..
  We hebben je pizzeria heel veel geplugd …
  Privé kwam ik vaak als Mary met Frans Tiemens wijlen mijn echtgenoot ..
  Lieve groet, Mary Tiemens

 2. Ikke komme speciale hoogstpersonelijk uite Italia om daare die Pizza te ete ! Isse die best uit hele Nederlande ! Auguri Leo Willy Rosa Corien enne natuurlijk ook die charmante Monikkie !
  Salutti Alessandro Santoro

 3. Rimas

  weer mensen op straat zonder werk .
  Restaurant bestaat al 40 jaar ,men komt nu pas met het verhaal dat het een groene strook moet gaan worden.
  over een jaar of twee wordt dat stukje grond verkocht voor een nieuwbouw .het gaat werkelijk nergens over.

 4. RIMAS

  weer personeel zonder werk ik kan niet begrijpen dat,dat kleine stukje grond plaats moet maken
  voor een paar struiken en dat na 40 jaar en op dat zelfde stukje grond is een villawijk gebouwd .
  en bij de sion zijn 200 bomen en struiken gekapt,de rijswijkers willen casanova behouden.
  motto luid rijswijk voor de rijswijkers en rijswijkers voor rijswijk PUNT.

 5. Joke

  Vandaag hebben wij Leo en Moniek en alle anderen sterkte gewenst bij de afbraak van hun Casa Nova, een uiterst trieste aangelegenheid. Maar hij, Moniek en zijn dochters gaan door op de Lindelaan. Wij wensen hen veel sterkte en komen zeker snel weer een pizza bij hen eten. Zegt het voort.
  Gemeente: shame on you!! wie er dan ook gelijk heeft: dit had nooit mogen gebeuren!!!!!!!!!!!!!!!!Wat was er mis met deze oeritaliaanse pizzeria met de beste pizza’s van Rijswijk?? Niets!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.