Rijswijkse vrijwilligersproject krijgt Europese erkenning

Het project “Cross Culture” van Stichting Incombinación uit Rijswijk is door het Europese Erasmusplus programma gekozen als ‘Best Practice’. Hiermee is het project een voorbeeld voor andere organisaties die met Europese subsidie vrijwilligersprojecten organiseren. In deze interculturele uitwisseling tussen jongeren uit de regio Rijswijk en Georgische jongeren is veel aandacht geweest voor interculturele dialoog, kritisch denken en ondernemingszin.

Stichting Incombinación organiseert projecten (2–4 weken) waarbij jongeren vrijwilligerswerk en levenservaring op doen in het buitenland. De 12 deelnemers van het project naar Georgië waren vooral jongeren die uit een achterstandssituatie komen. De jongeren zijn door diverse trainingen en coaching goed voorbereid op reis gegaan. Ook hebben ze vooraf een persoonlijk plan gemaakt met hun doelstellingen en hoe ze deze willen bereiken. Stichting Incombinación heeft de deelnemers na terugkomst gekoppeld aan coaches uit het Rijswijkse bedrijfsleven waardoor ze hun netwerk kunnen uitbreiden.

Uit de evaluatie blijkt o.a. dat de kwaliteit van het voorbereidingsproces en de impact op de deelnemers als zeer goed zijn beoordeeld.

Meer informatie over de diverse projecten die Stichting Incombinación heeft gerealiseerd en die zij in voorbereiding heeft zijn te vinden op www.incombinacion.org.
Fotobijschrift: De jongeren van “Cross Culture’ in Georgië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.