Rijswijkse ondernemers en gemeente maken zich sterk voor werk Gemeente Rijswijk

Op 22 januari ging de samenwerking onder de naam ‘MVO Rijswijk in de praktijk’ van start. Samen met de deelnemende  bedrijven trapte wethouder werk Björn Lugthart het project  af. De deelnemers en ambassadeurs van het project zijn Richard ter Horst, Firma Ter Horst Schoonmaakdiensten, Jacques Goddijn jr, HR groep, Jan Oosterling, Florence en Peter Hartevelt van de firma Hartevelt Assurantiën en tevens bestuurslid van de Belangen Bedrijven Rijswijk (BBR). 

Samen met de gemeente gaan de ambassadeurs 25 kandidaten extra ondersteuning bieden en een ingang tot hun netwerk . Het doel hierbij is om hen te helpen in hun terugkeer naar de arbeidsmarkt.  Richard ter Horst heeft opdrachtgevers door het hele land en ziet veel kansen en mogelijkheden. “ Ik denk dat we elkaar kunnen helpen. Dat is de reden dat ik meedoe aan dit project.” Ook Jacques Goddijn  doet graag mee. Zijn bedrijf levert onder meer verkeersborden en straatmeubilair. “Door gebruik te maken van het netwerk, kunnen wij in contact komen met kandidaten die goed in het bedrijf  passen.”

Peter Hartevelt staat achter de aanpak van MVO Rijswijk in de praktijk. Dat is ook de gedachte achter Jobrotary, waar hij tevens actief is. “Vanuit Rotary clubs begeleiden we mensen een op een naar werk door hen aan een coach te koppelen. En dat werkt. “ Björn Lugthart is blij met de betrokkenheid van de Rijswijkse bedrijven. “Ik geloof in netwerken. Wanneer iedereen in zijn eigen netwerk zou kijken, dan kun je iemand aan een baan helpen. Iedereen moet de kans krijgen om werk te vinden. En daar hebben we het bedrijfsleven voor nodig. Deze ambassadeurs zijn wat wij noemen echte sociale ondernemers. Ik hoop dat andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.