Rijswijkse erespeld voor schooldirecteur Van den Broek

Bij zijn afscheid als directeur van het Stanislascollege op dinsdag 31 oktober ontving de heer A.I.M. (Fons) van den Broek de Rijswijkse Erespeld uit handen van burgemeester Michel Bezuijen. De plaats van handelen was het Stanislascollege aan de P.C. Boutenslaan te Rijswijk.

Fons van den Broek (1954) was ruim 41 jaar verbonden aan deze school. Hij vervulde hier tal van functies, was leraar, decaan, leerlingenbegeleider, roostermaker, adjunct-directeur en tenslotte directeur. Binnen al deze functies stond zijn aandacht en grote zorg voor leerlingen, die kansen nodig hebben, centraal.

Onder zijn leiding vonden er verschillende gedaanteveranderingen binnen de school plaats. Van veranderende samenstelling en tot veranderende naamgeving en van verhuizing naar een nieuw gebouw tot een compleet nieuw onderwijsconcept: de zogenaamde ‘Beweeg-VMBO’. Een onderwijsconcept waarbij de leerlingen elke dag sporten, niet om wedstrijden te winnen maar om gezond en sportief bezig te zijn en daardoor beter te leren en zich beter te ontwikkelen. Dit concept is nog steeds uniek en trekt leerlingen uit de hele omtrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.