Rijswijkse afvalrace voor de jeugd

Het wordt alweer de twaalfde keer, dat de schooljeugd uit Rijswijk met elkaar de strijd aanbindt tijdens ‘De Grote Rijswijkse Afvalrace’. Op woensdag 7 september om 9.15 uur verzamelen zich ruim 170 schoolkinderen op het Bogaardplein om op sportieve wijze vertrouwd te raken met afvalscheiding. Onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’ maakt de gemeente zich sterk om haar inwoners al vroeg bewust te maken van het belang van juiste afvalscheiding.

Hindernisbanen
Sport & Evenementen Haaglanden  verzorgt samen met  leerlingen van het Stanislascollege de begeleiding van dit evenement. De deelnemende basisscholen zijn: De Steenvoordeschool,  Wethouder Brederodeschool  en De Melodie. Het wordt weer een ochtend met veel spelplezier en muziek. Naast de vertrouwde onderdelen, zoals een quiz en diverse hindernisbanen is er veel aandacht voor zwerfafval. Dit jaar reikt wethouder Nicole Dierdorp rond het middaguur de felbegeerde wisselbeker uit aan het winnende team.

Schoon-aanhanger
Veel inwoners vinden zwerfafval op straat geen gezicht. Inwoners kunnen  gratis de gemeentelijke  schoon-aanhanger lenen voor een eigen schoonmaakactie. In de schoon-aanhanger is alles aanwezig  wat nodig is om een eigen actie tot een succes te maken.  De aanhanger is gratis te reserveren bij de gemeente Rijswijk door het formulier in te vullen op www.rijswijk.nl/schoon of door te bellen met 14 070.

Iedereen is  van harte welkom om vrijdagochtend  een kijkje te komen nemen bij de Rijswijkse Afvalrace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.