Zevende ReTour Rijswijk

Naast medewerkers fietsen ook enkele bestuurders de ReTour Rijswijk, waaronder burgemeester Michel Bezuijen en de raadsleden Lammert van Dijk en Marieke Alberts. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch waar een ontvangstcomité klaarstaat om ze over de finish te juichen.

Zevende editie
Het initiatief kwam zeven jaar geleden van medewerkers van de gemeenten. Met deze tocht verbinden de fietsers de drie gemeenten met de naam Rijswijk met elkaar.
Dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet van het programma. Naast de start op het Boggaardeplein vindt in de gemeente Rijswijk in Gelderland een ‘massastart’ plaats met deelnemers uit alle provincies. Wie niet de hele route van 225 km (malloot) wilt fietsen, kan er dit jaar ook voor kiezen om maar een deel van de route te rijden. De keuze is 100 km (sportief) of 50 km (recreatief).

Fietsen voor ALS
De ReTour Rijswijk op 19 mei is gekoppeld aan de strijd tegen ALS. Het inschrijfgeld gaat volledig naar het Team Marieke, dat op 8 juni meedoet aan de Tour du ALS. Team Marieke hoopt in juni een aantal keren de Mont Ventoux te beklimmen. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS, een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. Gemiddeld overlijdt de patiënt binnen 3 jaar aan de gevolgen van de ziekte. Een goed medicijn tegen de ziekte is er nog niet en daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is veel geld voor nodig.

Rijswijks Pracht geeft steun in de rug
Rijswijks Pracht, het kleine theaterfestival in Rijswijk, heeft ReTour Rijswijk 2017 een kickstart gegeven. Tijdens het eerste lustrum van Rijswijks Pracht op 25 maart haalde het festival €596,- op.
De opbrengst gaat helemaal naar ReTour Rijswijk en daarmee aan de strijd tegen ALS.

Sponsoren
Wilt u de fietsers ondersteunen en daarmee de strijd tegen ALS, neem dan contact op met Jessica Moleveld van de gemeente Rijswijk: jmolevel@rijswijk.nl / 070-326 1815. Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.

Bijzondere finish in Rijswijk Zuid-Holland
Marieke, van Team Marieke, rijdt het laatste stuk op een tandem mee. Dit gebeurt onder begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van RWV De Spartaan. Bij de finish heet een heus ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega’s, hen welkom. U bent van harte welkom om het comité te versterken!

Foto: ReTour Rijswijk 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.