René Baron programmadirecteur Regio Deal Den Haag Zuidwest

René Baron, die sinds 2011 stadsdeeldirecteur is van Escamp, wordt programmadirecteur van de Regio Deal. Het Rijk en de gemeente Den Haag investeren de komende vier jaar flink in Den Haag Zuidwest om de wijken Bouwlust, Moerwijk, Morgenstond en Vrederust met haar 70.000 inwoners een boost te geven.

Wethouder Economie Richard de Mos is blij met de benoeming: “We wilden een vliegende start maken nadat eind vorig jaar bekend werd dat het Rijk 7,5 miljoen investeert. Dat doen we met deze benoeming van Baron, die Escamp op zijn duimpje kent als stadsdeeldirecteur. In totaal wordt er minimaal 17,5 miljoen en maximaal 25,5 miljoen euro geïnvesteerd om de sociale en economische uitdagingen in Den Haag Zuidwest aan te pakken.”

Startdocument
Naast de benoeming heeft het College ingestemd met het inrichten van het programmabureau Regio Deal Den Haag Zuidwest om de Regio Deal binnen én buiten de gemeente in goede banen te leiden. Een belangrijke mijlpaal voor dit bureau is de vaststelling van het startdocument, dat de basis vormt voor de verdere uitwerking van de overeenkomst met het Rijk.

De wijken in
Baron: “Er is niet één oplossing voorhanden, we moeten er echt een integrale aanpak op loslaten. Denk dan vooral aan het versterken van de werkgelegenheid en het versterken van de sociale cohesie. We gaan niet zomaar onze ideeën over de wijk uitstrooien, maar bewoners en bedrijven uitdagen om zelf met ideeën te komen. Wat is er volgens hen nodig om Zuidwest er weer bovenop te kunnen helpen? Minder nota’s, maar de straat op, de wijken in. Zo kunnen we de wijken er bovenop helpen. Dat geldt overigens ook voor medewerkers van de ministeries. We kunnen het allemaal achter ons bureau bedenken, maar dat kun je pas goed als je weet voor wie en waarvoor je het doet.”

Wie Baron opvolgt als stadsdeeldirecteur is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.