Rene and The Alligators op Kijkduin

Zondag 29 juli kunnen Rock ‘n Rollfans hun hart weer ophalen in Kijkduin. Vanaf 14.30 uur is er muzikaal vuurwerk van de roemrijke Haagse band Rene & The Alligators tijdens de Boulevard of Golden Music. Deze gerenommeerde band tilt het verre verleden naar het heden en laat menigeen opnieuw hunkeren naar de tijd van petticoats en vetkuiven, de hoela hoep, Puch en Zundapp, de Kikkers & the Plu.

Afgelopen maandag maakte cineast John Meijer een mini-documentaire bij Bennies Fifties in Scheveningen waar de Godfather van de Rock ‘n Roll –  René Nodelijk – boeiende anekdote’s vertelde over prachtige muzikale tijden van weleer en vooruit keek naar het evenement op Kijkduin.  Organisatoren van de Boulevard of Golden Oldies – Martin Reitsma en Boudewijn Regenbogen – werden met Peter Kok van Greenfield & Cook eveneens geinterviewd. Op de achtergrond prachtig verlichte jukeboxen, gitaren en andere memorabele dingen uit de muziek van toen.

René and The Alligators werd opgericht in 1959 door één van de beste gitaristen van Nederland: René Nodelijk. Ze waren een voorbeeld voor veel bekende Haagse beatgroepen. De generatie die vaak nog op gitaarles bij René had gezeten. Ze brachten succesvolle singles uit, kregen veel aandacht van de media en waren te horen in programma’s op radio en tv. René vertelt: “Ik kijk met plezier terug op een prachtige carrière in de muziek, die nog steeds voortduurt. Zo werden we in 1960 en 1961, in de popbladen van toen, zoals de Tuney Tunes, gekozen als de populairste band van Nederland.” Barry Hay zei ooit: ‘Van René hebben we allemaal les gehad, om hem kon je niet heen.’ Voor drummer Cesar Zuiderwijk is Nodelijk nog steeds een muzikaal fenomeen. Ook Hans Vermeulen leerde zijn eerste akkoorden bij deze godfather van de Haagse Rock ‘n Roll. René vervolgt: “In 1963 ging onze band naar Berlijn om in de eerste achtsporenstudio onze muziek op te nemen en vlak daarna te spelen in La Courtine in Frankrijk. Dat deden we onder meer bij Erik von Aro, de ex-man van zangeres Caterina Valente. We hebben in die jaren heel wat in het buitenland opgetreden. In 1978 maakten we een succesvolle comeback met de band Renée waarin mijn vrouw Anja (Exterkate) de leadzangeres was. We scoorden hits en maakten singles en albums zoals ‘Sad man’, ‘Reaching for the Sky’, ‘Sweet nothin’s’, ‘A whole lotta shakin’ goin’ on’, ‘Come closer’ en ‘Sometimes you cry’. In de rimtesectie van de band speelde John Meijer op drums, terwijl Huib van Straten de baspartij voor zijn rekening nam.” Oud radioman Frits Spits draaide in de jaren tachtig veel muziek van de band in zijn programma de ‘Avondspits’ en ook andere radiostations gaven veel airplay. Het prachtige nummer ‘High time he went’ werd in 1982 een dikke top 10 hit in de Top 40.

Aanvang is om 14.30 uur. Boulevard of Golden Music duurt tot circa 18.00 uur op de boulevard van Kijkduin. Als support-act treden deze middag Mars, Kim & Yenney en Fleur de Bruin op. Het geluid wordt verzorgd door The Magic of Sound. Presentatie: Boudewijn en Esther Regenbogen. Organisatie Martin Reitsma in samenwerking met Els de Wit en Rainbow International Presentaties.

Het evenement wordt het publiek aangeboden door de Stichting Beach Resort Kijkduin in samenwerking met de ondernemers van Kijkduin. Hoewel Kijkduin inmiddels ‘op de schop’ is gegaan, is de badplaats nog steeds prima bereikbaar.

1 reactie

  1. Els de Wit

    Redactie Haagmedia, hartelijk dank voor de plaatsing van dit optreden van Rene and The Alligators bij jullie krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.