Red Lions-softbalmeiden U17 kampioen

Ze hebben er even op moeten wachten, maar afgelopen zaterdag zijn ook de Red Lions softbalmeiden van het U17-team alsnog kampioen in hun klasse geworden. De nummer 2, Red Mosquitos uit Amsterdam, lieten kostbare punten liggen en bleven net een punt achter Red Lions steken in de eindrangschikking. Daarmee zijn ook deze softbalmeiden van Red Lions kampioen geworden in poule A op landelijk niveau. Na het kampioenschap van de junioren is dit de tweede kampioenstitel dit seizoen voor de Rijswijkse club.

De Rijswijkse meiden speelden op 12 oktober al hun laatste dubbele wedstrijd, maar door de regenachtige weekenden in de laatste weken van de competitie werden veel wedstrijden afgelast. De meiden wonnen en verloren een wedstrijd en dus waren ze afhankelijk van het laatste optreden van Red Mosquitos. Bij een dubbele winst zouden de Red Mosquitos kampioen zijn, bij slechts een winstpartij zou de titel naar Red Lions gaan. En het laatste gebeurde.

Het U17-team is overigens niet het enige team dat dit jaar lang op de ontknoping van hun competitie moest wachten. Het Dames 1-team van Red Lions wacht ook nog steeds op de definitieve rangschikking. Ze staan nu op de eerste plaats, maar voelen de hete adem van het Zoetermeerse Birds in hun nek. Birds moet nog een wedstrijd spelen, tegen Spikes. Bij winst is Birds kampioen, bij verlies Red Lions. Mocht er een gelijkspel uitkomen, dan volgt naar alle waarschijnlijkheid nog een beslissingswedstrijd. Alle teams hopen dat de laatste competitiewedstrijd deze week kan worden gespeeld.

RHSV Red Lions is de enige honk- en softbalvereniging in Rijswijk. De vereniging is in 1981 opgericht en speelt sinds 1999 op een eigen veld in Sportpark Hoekpolder aan de Weidedreef in Rijswijk. De vereniging heeft een beeballteam, drie jeugdsoftbalteams en vier seniorensoftbalteams, zowel dames als heren. Zie www.redlions.nl voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.