Records en Nederlands kampioenen schoolhandbaltoernooi

Een heerlijke zomerzon, 600 basisschoolscholieren uit de regio, een record van maar liefst 86 handbalteams en de aanwezigheid van de Nederlands Kampioen Schoolhandbal. Een beter scenario was bijna niet denkbaar voor het Schoolhandbaltoernooi dat afgelopen zaterdag werd georganiseerd door handbalvereniging WPK/Westlandia.

Het liep al vroeg storm op Sportpark De Hoge Bomen met enthousiaste leerlingen van verschillende basisscholen uit het Westland. Gekleed in het sporttenue van hun school was de teamspirit direct voelbaar. Vanaf 08.30 uur begon de strijd op de handbalvelden. De scheidsrechters vlogen van veld naar commissiekamer om de standen door te geven, enthousiaste ouders lieten zich horen langs de lijn en in de kantine werd hard gewerkt om iedereen te voorzien van koffie, broodjes en tosti’s.

Iedere klassenlaag (vanaf groep 3 tot en met groep 8 ) speelt in een eigen poule met teams afkomstig van verschillende basisscholen. Door de poulewedstrijden te winnen kon de finale worden bereikt waar gestreden werd om de podiumplaatsen. Het was al snel duidelijk dat alle teams gebrand waren op de overwinning en enkele wedstrijden werden pas in de allerlaatste minuut beslist. De kampioenen konden rekenen op een beker maar ook de overige spelers werden niet vergeten en ontvingen uit handen van de toernooi commissie een vaantje als herinnering aan de dag.

Uiteraard kon op deze dag niet voorbij gegaan worden aan het feit dat De Regenboogschool uit Naaldwijk de titel “Nederlands Kampioen Schoolhandbal 2018” mag dragen. Onder grote belangstellingen werden de meisjes uit groep 8 dan ook gehuldigd als échte Nederlands Kampioenen.

Tussen de wedstrijden door konden de kinderen zich prima vermaken met o.a. een échte “Men Only Area” waar de jongens-jeugdleden van WPK/Westlandia alle trucjes van het handbal probeerden over te brengen op de vaak onervaren deelnemers aan het toernooi.

De deelnemers en organisatie kunnen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi, dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Wie weet worden ook dan records gebroken en Nederlands Kampioenen gehuldigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.