Rattenoffensief: zestien boetes

De handhavers van de gemeente Den Haag hebben in Moerwijk-Oost en Morgenstond, twee wijken waar veel rattenoverlast is door het dumpen van brood, zestien boetes en één waarschuwing uitgedeeld in het kader van het rattenoffensief. Ook is er een strenge brief naar ondernemers gestuurd om ze te wijzen op het correct aanbieden van bedrijfsafval.

Die brief is onder andere bezorgd in de Betje Wolffstraat, de Jan Luykenlaan, het Heeswijkplein, het Almeloplein en de Leyweg. Stadsdeelwethouder Escamp, Richard de Mos: “We overwegen de pilot die tot de zomer loopt te verlengen. Zeker in Moerwijk is onze aanpak belangrijk gezien de omvang van de overlast. We krijgen veel meldingen van betrokken bewoners, ook direct in mijn inbox, met foto’s en al. De tijd voor waarschuwingen is voorbij; mensen slingeren we onherroepelijk op de bon. Nog nooit is dit zo serieus opgepakt als nu. We willen de rat de stad uit hebben.”

Meldingen van rattenoverlast kunnen worden gedaan via: www.denhaag.nl/rattenoverlast

1 reactie

 1. Mart Maas

  tja, dat is mooi
  maar verder doen ze niet veel
  ik heb zelf met foto’s en filmpjes doorgegeven aan:
  – woningbouwvereniging Vestia
  – de wijkagent
  – na geen antwoord het wijkpolitiebureau
  – daarna een andere wijkagent
  – groep de Mos
  – gemeente Den Haag
  – een rattenbestrijdgroep op facebook
  dat er een man uit Moerwijk iedere dag heel veel brood buiten gooit, meerdere malen per dag, en hij gaat met volle boodschappenwagentjes de wijk in,brood wat er soms ook ‘s nachts ligt, voer voor “de egeltjes” de hele nacht buiten zet, voer voor zwerfkatten een hele nacht laat staan (ratten roepen met zijn allen HOERA”
  wel ziet iedereen hem, niemand doet echter iets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.