Protesten tegen herrietrams Dedemsvaartweg

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is helemaal klaar met de herrie die de bewoners ervaren aan de Dedemsvaartweg. De herrie is afkomstig van tramtoestellen die via de Dedemvaartsweg rijden naar de remise van de HTM. Hart voor Den Haag vindt dat de gemeente en HTM hier samen iets aan moeten doen.

Van bewoners op de Dedemvaartsweg in stadsdeel Escamp ontvangt Hart voor Den Haag wekelijks veel klachten over trams die te hard over de kruising Melis Stokelaan en de Dedemvaartsweg rijden en onnodig het belletje van de tram laten luiden in de nachtelijke uren. Sinds drie jaar voegt het sterk gestegen aantal (veel zwaardere) trams daar zoveel geluids- en trillingsoverlast aan toe dat de situatie voor de bewoners inmiddels onleefbaar is geworden.

Naar aanleiding van herhaalde klachten slijpt de HTM af en toe de wielen van de teams weer rond maar de HTM doet niks aan het achterstallig onderhoud van de rails en ondergrond. Ook schiet het toezicht op de snelheidsbeperking die de HTM voor het eerste deel van de Dedemsvaartweg (vanaf de Meppelweg) heeft ingesteld tekort omdat er onvoldoende toezicht is op de naleving. Het gemeentebestuur lijkt doof voor klachten van de bewoners en verwijst categorisch terug naar de HTM.

Niet gehoord
Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah heeft op verzoek van de bewoners verschillende bezoeken gebracht aan de Dedemvaartweg gebracht om naar de klachten te kijken maar vooral te luisteren. ”Het wordt nu eens tijd dat het stadsbestuur komt luisteren, de herrie is zo erg dat bewoners uit protest “stop herrie-tram” op hun ramen hebben geschilderd. De bewoners voelen zich niet gehoord en dat kan en mag niet de bedoeling zijn!” zo stelt Mohamed Balah.

Gillend gek
Raadslid Jelle Meinesz vindt dat het tijd wordt dat de wethouder in gesprek gaat met de bewoners en op locatie naar de herrie gaat luisteren. ”Ik zal via schriftelijke vragen hiertoe een verzoek doen, eveneens dat de wethouder de communicatie onderhoud met deze bewoners tot dat de overlast verholpen is. Er moet geluisterd worden naar de mensen en naar de herrie, want men wordt er gillend gek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.