Project Talent in Zicht voor Rijswijkse jongeren

Niet alleen professionals, maar ook ‘gewone’ jongeren hebben soms behoefte aan een coach. Gewoonweg een steuntje in de rug. Rijswijkse jongeren tussen de 10 en 25 jaar kunnen hun voordeel doen met het project Jongerencoaching: Talent in Zicht!

“Jongeren die niet weten wat sterke punten of talenten zijn, of hulp willen bij het zoeken naar een bijbaan of nieuwe vrienden willen maken, kunnen bij ons terecht,” aldus een coach van het project. “Hetzelfde geldt voor jongeren, die vinden dat ze teveel binnen zitten, of waarmee het minder gaat op school, of die gewoonweg fitter willen worden? Voor hen zijn deze punten een uitermate geschikte reden om gebruik te maken van een ‘vrijwillige’ coach om het beste uit zichzelf te halen. De coaches van het project Jongerencoaching: Talent in Zicht zijn er klaar voor!”

Er zijn verschillende coaches met elk hun eigen specialiteit zoals sport, muziek, creativiteit en buitenactiviteiten. Elke jongere wordt gekoppeld aan een coach, die ongeveer dezelfde hobby’s en interesses heeft. De kracht van dit project is, dat de jongere samen met zijn coach activiteiten gaat ondernemen zoals bijvoorbeeld samen een keer per week zwemmen, dieren verzorgen bij de kinderboerderij, een stukje fietsen of een keer naar de bioscoop.

“De coach is er speciaal voor jou! Alles wat besproken wordt blijft tussen jullie. Jij bepaalt je doelen, je coach helpt je die doelen te bereiken. Om je te helpen je doelen en resultaten te bepalen, wordt gebruik gemaakt van een talentenscan. Ons motto is: iedere jongere heeft talenten!”

Jongeren die gebruik willen maken van een coach, moeten tussen de 10 en 25 jaar oud zijn en in Rijswijk wonen; bereid zijn om zes maanden lang minstens een keer per week met de coach af te spreken; en gemotiveerd zijn om richting te geven aan hun toekomst en hun eigen krachten en talenten willen ontdekken.

Voor aanmelden of meer informatie contact op met Jasper Voskuilen van Welzijn Rijswijk: mail jasper.voskuilen@welzijn-rijswijk.nl of bel of app met 06-45722397.

Op de website staat meer informatie, ook over de overige projecten: 
zie www.welzijn-rijswijk.nl/jeugd/jongeren/

Foto: De Rijswijkse meiden Heather en Senta deden door het project mee aan de CPC Loop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.