Project ‘Niemand alleen’

De stichting BBD (Boodschappen Begeleidingsdienst) start het project ‘Niemand alleen’ met als doel alleenstaande ouderen bekend te maken met de BBD-dienstverlening en ouderen met verschillende hulpvragen persoonlijk te kunnen bijstaan.

Van ouderen wordt verwacht dat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, maar hierdoor veranderen ook de hulpvragen. De BBD constateert dit ook onder haar 6000 klanten en kan met de extra service ouderen persoonlijke begeleiding bieden. Om ouderen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, is in samenspraak met de Gemeente Den Haag een directe lijn met de wijkteams gerealiseerd, zodat alle noodzakelijke aanvullende hulp kan worden ingeschakeld.

Maar ook voor ouderen die zich als nieuwe klant bij de BBD aanmelden, geldt het aanbod om thuis bezocht te worden. ‘Wij willen er voor alle ouderen zijn,’ zegt Harry Wassenaar, directeur van de stichting BBD. ‘In het bijzonder voor ouderen en mindervaliden die alleen zijn en nauwelijks over een zorgzame omgeving beschikken. Naast onze begeleidingshulp bij het doen van boodschappen en het maken van uitstapjes kunnen wij ouderen nu ook ondersteunen in het verkrijgen van aanvullende hulp. Ik ben erg blij met de wijze waarop Den Haag zich heeft georganiseerd en de extra service die wij zelfstandig wonende ouderen kunnen geven. Wat mij betreft hoeft geen enkele oudere in Den Haag het gevoel te hebben er alleen voor te staan en daar is het ons om te doen.’

Ouderen die meer willen weten over de BBD-diensten kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur telefonisch contact opnemen via 070-3646661 of mailen naar info@bbddenhaag.nl

Het project ‘Niemand alleen’ wordt mogelijk gemaakt met steun van Fonds 1818, Oranje Fonds, VSB fonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.