Programmering jazzfestival Florence Swingt 2017 bekend

Het is nog heel even geduld hebben, maar de programmering van de derde editie van Florence Swingt, het jazzfestival van Florence, is bekend. Zaterdag 22 en zondag 23 april kan er weer volop worden genoten van jazzy klanken van diverse gerenommeerde artiesten. Op het programma staan optredens van onder anderen Joke Bruijs en Greetje Kauffeld. De toegang is dankzij diverse sponsoren wederom gratis.

De derde editie van het jazzfestival Florence Swingt vindt in en rond expertisecentrum Gulden Huis van Florence plaats aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Op diverse podia treden twee dagen lang bekende jazzartiesten op. Zij staan garant voor spectaculaire optredens. Het festival wordt op zaterdag 22 april officieel geopend door Rabin Baldewsingh, de Haagse wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport. De presentatie is in handen van musicoloog Gregor Bak.

Veelzijdige programmering
Op het programma staat een groot aantal artiesten. Zo treden op zaterdag 22 april en zondag 23 april onder anderen de volgende artiesten op: Joke Bruijs, North Sea Big Band, Niels Conrad, Rob van Kreeveld, Birdie Seven, Chris Moonen en Greetje Kauffeld. Joke Bruijs is er al vanaf het begin van Florence Swingt bij. Zij stelde zich bij de eerste editie direct beschikbaar als ambassadeur van het jazzfestival. Extra bijzonder maakt haar optreden dit jaar dat ze precies 50 jaar in het vak zit. Ook Greetje Kauffeld viert een jubileum: zij staat dit jaar 60 jaar op de bühne. Meer informatie en de totale programmering van Florence Swingt is terug te vinden op www.florence.nl/swingt.

Florence Swingt Band
Natuurlijk treedt tijdens het jazzfestival in Gulden Huis de huisband van Florence op: de Florence Swingt Band. Deze band werd speciaal opgericht voor de eerste editie in 2015 en is inmiddels een volwaardige jazzband. De band treedt regelmatig op, in de woonzorgcentra van Florence en ook op diverse andere podia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.