Prins en prinses bij EHBO-cursus Rode Kruis

Prins Pieter-Christaan en zijn dochter prinses Emma van Vollenhoven hebben zich vorige week ingezet voor het Rode Kruis in het kader van NLdoet. Zij assisteerden bij een EHBO-cursus op bedrijventerrein ZKD voor mensen die dit niet zelf kunnen bekostigen. De prins en zijn dochter hielpen niet alleen mee bij de oefeningen tijdens de cursus, zoals het leggen van een verband. Ook namen zij de voorbereiding van de lunch op zich en serveerden deze ook uit.

De EHBO-cursus werd door het Haagse Rode Kruis gegeven aan mensen die dit zelf niet kunnen bekostigen, bijvoorbeeld ex-verslaafden en mensen met een Wajong-uitkering. Zij volgen een dagbestedingsprogramma bij Schroeder van der Kolk. Onder de zestien deelnemende cursisten was de vijftigjarige Abdulqaadin Mohamud uit Somalië: “Ik ben zeer dankbaar dat deze cursus wordt georganiseerd. EHBO heeft mijn interesse, want ik vind het belangrijk te weten wat ik moet doen als er iets gebeurt. Het is heel leerzaam. En het is wel extra bijzonder dat de prins er vandaag bij is.”

Voor Prins Pieter-Christiaan is het leren van EHBO niet nieuw, maar zijn voor zijn dochter wel. “Voor Emma is het heel leerzaam om op deze manier in contact te komen met EHBO. Het zou goed zijn als alle jongeren op de middelbare school eerste hulp zouden leren bieden. Je kunt altijd in een situatie komen dat je mensen moet helpen, of dat nu thuis of op straat is. Het is goed dat ook deze groep mensen vandaag de kans krijgt om te leren wat te doen in geval van nood.”
De Prins, vicevoorzitter van het Rode Kruis, vindt het belangrijk mee te doen aan NLdoet: “Ik wil graag alle vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan vandaag een hart onder de riem steken.”

NLdoet vond het gehele weekend plaats en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. De actie zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen tien jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Foto Peter Busscher

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.