Prachtige parkbanken in de openbare ruimte

Mensen van de Haeghe Groep


De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar, wie zijn deze medewerkers? En wat doen ze zoal? In dit zesde en laatste artikel in de serie belichten we de mensen die werken bij de houtafdeling aan de Kerketuinenweg.

U heeft er vast wel eens op gezeten: de prachtige banken die niet alleen de straten, maar ook de parken, bossen en duinen sieren. “Gewone” zitbanken, picknicktafels met stoelen of zelfs boombanken, die een kring om de stam van een boom vormen.
Het straatmeubilair wordt sinds jaar en dag bij de Haeghe Groep gemaakt. Een minutieuze klus waar veel werk in gaat zitten. “Vooral de productie van de boombanken is behoorlijk arbeidsintensief”, vertelt medewerker Kees Baesjou, “We zijn daar wel een maand of twee mee bezig.” Dick Houwaart, teammanager van de Haeghe Groep vult aan: “De frames worden verzinkt daarna gecoat voor een langere levensduur en ook daar gaat tijd in zitten.” Direct naast de afdeling waar het hout wordt bewerkt, ligt de afdeling waar het metalen frame van de banken wordt gemaakt. Dick vertelt: “Er werken hier 10 mensen die waar mogelijk allround zijn voor wat betreft beide afdelingen: heel uniek! Bijna alles wordt op de afdelingen gedaan.” Hij vervolgt: “Vorig jaar heeft de houtbewerking nieuwe machines gekregen en is de afzuiging vervangen. Voorheen was de gemeente Den Haag onze exclusieve opdrachtgever, maar tegenwoordig leveren we ook aan andere organisaties. Bijvoorbeeld aan de gemeente Westland maar ook aan bedrijven.”

Kees is trots op “zijn” banken. Hij vertelt: ”Als ik met mijn vrouw boodschappen ga doen, ga ik even op “mijn eigen” bank zitten.” Hij merkt nog op: “De banken moeten aan strenge milieueisen voldoen, zeker als het gaat om de banken die we plaatsen in waterwingebieden van Dunea. Aan de lak en beits worden dan nog strengere eisen gesteld.” Dick beaamt dat. “Alle lakken die we gebruiken zijn sowieso watergedragen. De regelgeving is heel strikt. Uiteraard voldoen de banken van de Haeghe Groep aan de hoogste milieu-eisen!”
Zit u dus op een bankje buiten? Grote kans dat die door de Haeghe Groep is gemaakt!

Ook zaken doen met de Haeghe Groep?
Kijk dan eens op www.Haeghegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.