Portretten van de mooiste Haagse scholen

Het schoolgebouw waar je een belangrijk deel van je jeugd hebt doorgebracht blijft voor veel mensen altijd een speciaal plekje innemen. Wanneer toevallig ‘jouw’ school wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw doet dat toch een beetje pijn. Schoolgebouwen zitten in ons collectief geheugen en zijn vaak ook gebouwen die een prominente plaats innemen in de wijk en buurt.

In de bekende VOM-reeks van de gemeente Den Haag waarin het gebouwde erfgoed van onze stad wordt belicht, is een nieuw deel uitgekomen: Tien met een Griffel – Portretten van de mooiste Haagse scholen.

In deze uitgave geeft Botine Koopmans een indrukwekkend overzicht van de schoolarchitectuur in Den Haag vanaf de begintijd tot zeer recent. Een extra dimensie geven de speciaal voor deze publicatie gemaakte foto’s, vaak ook van de interieurs. Ook vertellen oud-leerlingen hoe zij hun schooltijd hebben ervaren. Al deze schoolgebouwen vertellen in steen de geschiedenis van het onderwijs die gekenmerkt wordt door een continue verandering van visies en regelgeving. Een boeiende geschiedenis, zeker in Den Haag waar opvallend veel ‘eerste scholen van Nederland staan’, zoals het eerste gymnasium en de eerste openlucht school.

Het boek is al te koop in de boekhandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.