Politiek wil verbetering verkeersveiligheid bij Hockeyclub Wateringse Veld

Vorig jaar hebben de Haagse gemeenteraadsleden Arjen Dubbelaar (Groep de Mos), Monique van der Bijl (VVD Den Haag) en Lobke Zandstra (PvdA Den Haag) de sportwethouder Baldewsingh kunnen overtuigen om te investeren in de noodzakelijke uitbreiding en verhuizing van de hockey- en voetbalvelden in het Wateringse Veld. De drie partijen zijn blij met dit resultaat.

De competitie is inmiddels gestart. De nieuwe locatie op het voormalige complex van voetbalvereniging Celeritas aan de Leyweg wordt druk bezocht en is een groot succes. Verschillende ouders hebben de drie Haagse politici gevraagd om de verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen in het stadhuis. Rondom de hockeyclub Wateringse Veld bestaat een onveilige verkeerssituatie. Bij de in- en uitrit van het terrein van de hockeyclub bestaat een onoverzichtelijke, onveilige situatie. Bij het kruisen van autoverkeer en fietsverkeer is er slecht zicht op de situatie.

VVD-raadslid Monique van der Bijl: “Fantastisch dat er de komende periode zoveel extra kinderen kunnen gaan hockeyen in Wateringse Veld. Bij veel sportverenigingen is het in het weekend heel druk op de toegangswegen. Het is belangrijk dat de veiligheid op de wegen in orde is”.

Doordat er bij het fietspad onduidelijkheid ontstaat over dat het fietspad tweerichtingsverkeer is, denken veel fietsers dat zij moeten oversteken. Hier is geen veilige oversteeksituatie. Bij ditzelfde fietspad mist verlichting van de rijbaan. Nu het elke dag weer iets eerder donker wordt, wordt het fietspad door het ontbreken van goede verlichting elke dag iets onveiliger.

PvdA-raadslid Lobke Zandstra: “We hebben mooie sportvoorzieningen, maar je moet er dan wel veilig kunnen komen. Een goede verlichting van de fietspaden hoort daarbij.”

Afgelopen zomer zijn de velden aangelegd. Op dit moment wordt hard gewerkt om het oude clubhuis van hockeyvereniging Wateringse Veld (HCWV), welke is meeverhuisd voor hergebruik, op de nieuwe locatie weer op te bouwen.

Groep de Mos-raadslid Arjen Dubbelaar: “Wij zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het doorgroeien van voetbal en hockey in het Wateringse Veld. Er wordt iets moois gebouwd en dat is een beetje improviseren tijdens de verbouwing, maar het moet wel veilig gebeuren”.

Reactie gemeente
Stadsdeeldirecteur Escamp René Baron geeft de volgende reactie: “Natuurlijk is het van belang dat een voorziening zoals HC Wateringse Veld veilig te bereiken is voor met name de kinderen. Daarom zal er zeker onderzoek gedaan worden naar de verkeers(on)veiligheid en de staat van de verlichting rond de toegang tot de hockeyvereniging. Overigens is er met betrekking tot tweerichtingsverkeer op het fietspad geen onduidelijkheid. Tweerichtingsverkeer op een fietspad wordt aangegeven door middel van een onderbroken aslijn en een onderbord en daar is hier geen sprake van.”

3 reacties

  1. Remko Hayes

    Interessant stuk waarop ik graag even reageer. Vooral de laatste alinea waar Rene Baron wordt geciteerd (citaat stond onderaan deze reactie). Aan het begin van de Leyweg staat een fietspad bord met een onderbord welke tweerichtingsverkeer aangeeft. Als er geen sprake is van tweerichtingsverkeer dan is het verstandig om het onderbord weg te halen.

    Overigens denk ik dat de situatie gemakkelijk verbeterd kan worden door het plaatsen van een langwerpige rotonde (vergelijkbaar met de rotonde welke ook bij de Meester P. Droogelever Fortuynweg ligt) t.h.v. de uitgang van het sportterrein t/m Carry van Bruggenhof. Remt direct ook het verkeer af welke dit stuk Leyweg soms als racebaan gebruikt.

    Citaat: “Overigens is er met betrekking tot tweerichtingsverkeer op het fietspad geen onduidelijkheid. Tweerichtingsverkeer op een fietspad wordt aangegeven door middel van een onderbroken aslijn en een onderbord en daar is hier geen sprake van.”

  2. Remko Hayes

    Inmiddels al weer een halve maand verder. Er is nog niets aan de onduidelijke situatie veranderd. Het weghalen van het onderbord (tweerichtingsverkeer) zal de sitatuatie simpel verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.