Politie Loosduinen waarschuwt voor auto-inbraken

De politie Loosduinen ziet de afgelopen weken een toename van het aantal diefstallen uit auto’s in en rond Loosduinen. De buit bestaat vaak uit airbags, boordcomputers, navigatiesystemen en andere auto-onderdelen. Ook is een toename in diefstal van auto’s geconstateerd. Populair onder de autodieven zijn vooral de kleinere modellen als de Peugeot 107, de Citroën C1 en de Toyota Aygo.

Het is te gek voor woorden dat de autobezitter zelf op zijn hoede moet zijn, maar er is een aantal zaken waar men op kan letten. Parkeer de auto zo veel mogelijk op een zichtbare, open plek met veel licht en waar regelmatig mensen komen. Daar houden dieven niet van.

Mensen die een zogeheten ‘slimme sleutel’ met ‘keyless entry’ hebben (auto opent zonder dat er een sleutel aan te pas komt), zouden er verstandig aan doen deze via de dealer te laten deactiveren. Of bewaarde sleutel minimaal 3 meter van de buitenmuur en/of voordeur of op een plek waar het signaal niet kan worden afgevangen. De kans op auto-inbraak wordt zo een stuk kleiner.

En dan zijn er nog de voor de hand liggen zaken als geld, telefoon(s), laptop(s) of andere dure spullen die – hoe onbenullig het ook mag klinken – nog steeds met de regelmaat van de klok in het zicht in auto’s worden achtergelaten. Laat u toch spullen achter in de auto? Zorg er dan voor dat de waardevolle spullen van buitenaf niet zichtbaar zijn en dat bluetooth en wifi uit staan. En haal dure spullen uit het handschoenenkastje en klap deze open. Zo kunnen dieven zien dat er niets te stelen is.

Verdachte situatie? Twijfel niet en bel 112
Ziet u mensen rondstruinen of verdachte voertuigen, geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken. Dieven die te voet of met de fiets zijn willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van een rug- of fietstassen. Ook zijn dieven vaak in het zwart gekleed om niet op te vallen. Als u zich op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kunt u die aan de politie doorspelen via telefoonnummer 0900-8844

Aanhoudingen
Mede dankzij uw oplettendheid zijn er de afgelopen dagen meerdere aanhoudingen verricht ten aanzien van de auto-inbraken. Blijf de politie bellen en voorzien van informatie. Ook kunt u zich aansluiten bij een WhatsApp groep bij u in de buurt om samen te werken aan de veiligheid in uw buurt. Kijk voor meer informatie op www.alerteburen.nl/loosduinen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.