De Pioniers van de Nederpop zijn a.s. zaterdag terug in Den Haag!

Zaterdag 11 maart a.s. zijn Johan Derksen &  de Pioniers van de Nederpop terug in het Zuiderstrand Den Haag. De succesvolle tour spreekt zeer tot de verbeelding van velen.  Veel uitverkochte zalen en lovende recensies van bezoekers en pers. Een sterke line up met legendarische namen uit de Nederpop zoals Rudy van den Berg (Bennett) uit The Motions, Frans Krassenburg uit The Golden Earrings, Johnny Kendall van The Heralds,  Theo van Es van The Shoes. Allen worden begeleid door The Clarks. De begaafde  Haagse zangeres Joëlle Vierling zingt een medley met hits van Shocking Blue en Earth & Fire. Zij is de verbindende schakel tussen deze gouden iconen en een talentvolle lichting jonge muzikanten. Ook zal er weer een gastmuzikant te horen zijn die meedoet aan deze prachtige show vol nostalgie en melancholie. Een feest van herkenning met veel Haagse glorie in haar gelederen.  Haagmedia kijkt met zangiconen Rudy van den Berg en Frans Krassenburg terug op dé gouden periode van de Nederlandse popmuziek en vooruit naar hun uitverkochte optreden in Den Haag. 

Door Martin Reitsma

Rudy van den Berg: ‘fantastisch om nu weer in Den Haag te spelen’
Hij is de voormalige leadzanger van de legendarische groep The Motions. Rudy (Bennett) wordt in 1942 geboren in Den Haag en woont onder meer in de Sneeuwklokjesstraat.  Met The Ricochets staat hij op 8 augustus 1964 in het voorprogramma van het roemruchte optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus. Vervolgens gaat hij met Robbie van Leeuwen over naar een nieuwe band ‘The Motions’. De band groeit uit tot een gezichtsbepalende band in de Nederlands beat- en popmuziek.   Krantenkoppen in die tijd: The Motions ‘ Nederlandse Beatsensatie ‘ Ze scoren hits als ‘It’s gone’, ‘Why don’t you take it’, ‘Wasted words’ en ‘ I’ts the same old song’.  Rudy doet het ook goed met solohits  zoals ‘How can we hang on to a dream’ en ‘Amy’. Ze komen op radio en tv en staan in de bekende muziekbladen en gaan zelfs naar Amerika voor optredens waar ze in 1969 ook The Monkees ontmoeten. Na The Motions zingt Rudy onder meer bij Galaxy Lin, vormt een duo met Bea Willemstein als Bennett & Bee, sluit zich aan bij Terra Nera, een a-capella-muziekgezelschap en vormt de SH Band, later The New Motions.

Rudy: ‘Fantastisch om nu weer in Den Haag te spelen. Onze stad waar als sinds het begin van de jaren zestig de popmuziek het meest leeft. Waar vooraanstaande beat- en popgroepen vandaan komen en aan een ongekende opmars begonnen die hen roem bracht tot ver over onze landsgrenzen. Een aantal jaren geleden heb ik besloten om weer regelmatig in Den Haag te gaan optreden na een succesvol optreden – De Haagse Beatreunie – in het Paard van Troje.  Vervolgens ben ik op de zondagmiddag op Tennispark Houtrust optredens gaan doen en nam daarbij ook bekende artiesten mee zoals Bea Willemstein ,  Frans Krassenburg en The Clarks.  Het is dan ook mooi dat wij aan de basis staan van een opleving van vele ‘golden oldies’. Een aantal bands die in de jaren zestig actief waren gingen weer optreden onder invloed van ons succesvolle initiatief. Hierna deden we een optreden in de Coverclub de Uithof en hebben in mijn geboortestad twee succesvolle optredens gedaan met onze show ‘Beat & Bordeelsluipers’. Met de Pioniers van de Nederpop staan we op 11 maart a.s. voor de derde keer in Den Haag en ook nu is het uitverkocht.  We kijken er echt naar uit’.

Frans Krassenburg:  ‘ik ben trots op die tijd’.
Frans Krassenburg woont in de jaren zestig in de van Schaarbergenstraat en wordt midden jaren zestig zanger bij The Golden Earrings. Hij scoort met de band hits als ‘That day’, ‘Daddy buy me a girl’ en ‘In my house’ en brengt met de band LP’s uit als ‘Just Earrings’ en ‘Winter Harvest’. Daarna is hij zanger in de Delftse band After Tea om vervolgens een solohit te maken met het nummer ‘ Golden Earrings’ en de LP ‘Here’s a Heart’ uit 1968.

Hij vertelt me: ‘Den Haag is voor ons de bakermat geweest voor het verdere succes. De Hagenaars kochten als eersten onze platen. Dus wij hebben veel aan Den Haag te danken. Ik ben best trots op die tijd en we hebben mooie dingen meegemaakt.  De Pioniers van de Nederpop zijn blij weer in een uitverkocht Zuiderstrandtheater te staan’.

Alle artiesten worden begeleid door The Clarks, afkomstig uit Den Haag, Beatstad nr. 1 en zijn al sinds jaar en dag de bekendste classic rock band van Nederland.
Overal waar deze topband optredens doet is het overvol. Regelmatig doen gastmuzikanten van naam mee zoals Cesar Zuiderwijk Peter Vink of Frans Krassenburg en ook de legendarische Mariska Veres deed optredens met hen.  Vorig jaar waren zij een van de smaakmakers bij ‘Kaderock’ en het ‘Geluid van Loosduinen’.

6 reacties

 1. Lex Jenner

  Terecht een heel leuk geschreven stuk over de Pioniers, geweldige show met veel humor gepresenteerd door Johan Derksen.
  Hee leuk ook alle uitgebreide info Martin. Top !

 2. Els de Wit

  Mooi stuk Haagmedia. Fijn dat jullie deze leuke muziekartikelen plaatsen. Veel Haagse Babyboomers genieten er van. Dat zien we wel op Facebook waar dit artikel gedeeld wordt. Veel likes en leuke reacties van de mensen. Goed werk en hulde.

 3. Esther Regenbogen

  Hierbij wil ik U n OPRECHT COMPLIMENT maken omtrent Uw medewerker Martin Reitsma!!!! Hij weet op n enthousiaste en BEVLOGEN wijze de lezer deel te maken van het aanstaande evenement!!!! Offff….wanneer je het achteraf leest, je het gevoel te geven……als ware…..je dit evenement ZELF hebt meegemaakt!!!! CHAPEAU!!!!!!

 4. Marion

  Wat heb je dat toch weer mooi geschreven martin reitsma ik heb er wederom van genoten Zaterdag mag ook ik weer genieten van deze geweldige artiesten zo mooi om mee te maken zeker na dit mooie. verslag van u Kan niet wachten. Zo n zin in

 5. Bandi

  Ok ok je moet rond de 60 jaren oud of ouder zijn om de belangrijkheid van deze reünie van memory lane te doorgronden, maar ik kan in ieder geval niet wachten op morgenavond om die ouderwets warme deken die jaren 60 beatmuziek heet weer eens lekker om me heen te slaan en dat ik ff ik geachten weer 16 jaar oud ben en alle nachtclubs op Scheveningen afliep om zoveel mogelijk bands te zien. Met dikke pluim voor Johan Derksen en uiteraard de artiesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.