Pijlsnel antwoorden bij Klabats

Lezersactie: doe mee en maak kans!

Goliath, de succesvolle spellenbedenker, presenteert het nieuwe gezelschapsspel Klabats. Reageer sneller dan je schaduw, geef razendsnel antwoord op de vragen en win als eerste tien speelrondes. Dit zenuwslopende spel is geschikt voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar en heeft een adviesprijs van 19,99 euro.

Klabats bestaat onder meer uit een scharnierend speelbord, twee armlockers, vijfhonderd vragen en vier pennen met uitwisbare inkt. Doel van het spel is als eerste tien kaarten te verzamelen door tien vragen goed te beantwoorden.

Plaats het speelbord midden op de tafel. Iedere speler heeft een opklaparm voor zich en een pen in zijn hand. De eerste speler is de lezer, draait aan de pijl, pakt een kaart en leest de vraag voor bij de kleur die de pijl aanwijst. De andere spelers schrijven zo snel mogelijk hun antwoord op de opklaparm – pas op voor strikvragen! – en laten hem dan, klabats!, los. Vervolgens trekken de spelers de opklaparmen een voor een terug om te kijken wie als eerst het goede antwoord gaf. Diegene krijgt een punt en mag de kaart houden. Wis daarna de antwoorden, de volgende speler is de lezer en pakt een nieuwe kaart. Wie als eerste tien punten haalt, is de winnaar.

Lezersactie
Voor een lezersactie in deze krant worden zes Klabats spellen verloot. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Vul onderstaande in en mail dit naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 21 december binnen zijn.

COUPON

Vraag: Wat is het doel van het spel?
Antwoord:
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Tel.nummer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.