Petitie heropening bibliotheek Bouwlust

Als het aan de kinderen van de wijk Bouwlust ligt, gaat de bibliotheek aan de Beresteinlaan gauw weer open. Zij hebben 2860 handtekeningen opgehaald om hiervoor te pleiten. Wethouder Joris Wijsmuller heeft deze handtekeningen donderdag 25 januari in ontvangst genomen. “Ik wil dit heel graag en ik ga dit meenemen in de onderhandelingen na de verkiezingen.”

Of zoals hij het uitlegde aan de kinderen die hem de handtekeningen overhandigden: “Als ‘hulpje van de burgemeester’ ga ik over de bibliotheken. Ik ga overleggen met de gemeenteraad om er geld voor vrij te maken en dan neem ik deze stapel handtekeningen mee. Als ze niet luisteren, sla ik ze ermee om de oren, want die bieb in de wijk Bouwlust moet er komen.”

Leerprestaties
De handtekeningenactie past in een bredere actie om de bibliotheek te heropenen. Directeur van Nutsschool Woonstede, Simonette Los: “Wij merken op onze school dagelijks dat de leerprestaties verbeteren als kinderen meer lezen. Dat geldt voor alle kinderen, niet alleen voor kinderen met een taalachterstand. Voor gezinnen met jonge kinderen is de bibliotheek aan de Leyweg in de praktijk te ver weg. Voor veel ouderen in de wijk trouwens ook.”

Schilderswijk
Het is de bedoeling dat de bibliotheek niet alleen boeken gaat uitlenen. “We willen, net als bij de goedlopende nieuwe bibliotheek in de Schilderswijk, dat leerlingen er hun huiswerk kunnen maken als dat thuis niet mogelijk is,” stelt mede-initiatiefnemer Zhaly Walli. “Ook willen we graag dat er (taal)cursussen en voorleesuurtjes worden georganiseerd.”

Foto: Wethouder Joris Wijsmuller met de 2680 handtekeningen om de bibliotheek te heropenen; rechts directeur Simonette Los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.