Patiëntjes van Sophia Revalidatie op skireis

Na het succes van vorig jaar organiseert Sophia Revalidatie deze week voor de tweede keer een kinderrevalidatieskireis. Acht patiëntjes met een beperking zijn samen met een van hun ouders en therapeuten van Sophia Revalidatie naar Oostenrijk vertrokken om deze enorme uitdaging aan te gaan. “Het leren skiën verlegt niet alleen grenzen en laat zelfvertrouwen groeien, maar er worden ook echt revalidatiedoelen gehaald,” vertelt een van de therapeuten.

Voor kinderen met een beperking is wintersport een enorme uitdaging. Niet alleen is skiën normaalgesproken onmogelijk vanwege de fysieke en mentale handicaps waar zij dagelijks mee te maken hebben. Ook moeten zij omgaan met zware spullen, koude en een totaal andere omgeving dan thuis. Dankzij Sophia Revalidatie worden ze op diverse manieren uitgedaagd en ondersteund om buiten hun eigen ‘comfort zone’ te treden. Hierdoor werken zij aan hun zelfredzaamheid, zelfstandigheid en aan het vinden van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid. Hoe trots de deelnemers aan de kinderrevalidatieskireis zijn blijkt wel uit de reacties: “Wauw, ik ging wel 41 kilometer per uur, ik lijk Verstappen wel!”

Sophia Revalidatie en de patiëntjes zijn het Sophia Revalidatie Fonds dankbaar voor het mogelijk maken van deze fantastische skireis. Het Sophia Revalidatie Fonds steunt revalidatieprojecten die buiten het reguliere zorgbudget vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.