Parkeren Station Ypenburg wordt gewijzigd

Gebruik van het NS-parkeerterrein bij Station Ypenburg is vanaf 1 november niet meer gratis. Bezoekers die van het OV gebruik maken, kunnen tegen betaling van €2,00 per keer parkeren. Om hiervan gebruik te maken moeten parkeerders hun OV- chipkaart gebruiken. Parkeren zonder gebruik van de OV kaart kost €1,70 per uur. Dit is hetzelfde uurtarief voor parkeren in de wijk.

Door Dick Muijs

Een parkeervergunning voor De Venen is niet geldig op het NS-parkeerterrein. Op deze manier wordt voorkomen dat verkeer van het NS-parkeerterrein uitwijkt naar de wijken. Dit geldt ook voor de bezoekers van de nieuw te bouwen bioscoop Euroscoop.
Vanaf woensdag 1 november geldt er ook een gewijzigd parkeerbeleid voor wijk De Venen in Leidschenveen/Ypenburg. Bewoners en bedrijven kunnen een parkeervergunning aanvragen. Op dinsdag 26 september is er een informatie/inloop avond in het stadsdeelkantoor aan de Brigantijnlaan van 18.30 tot 20.00 uur. Men kan zo binnenlopen. Medewerkers van de gemeente zullen dan vragen beantwoorden.

Meer info
Het nieuwe parkeerbeleid geldt voor de hele omgeving De Venen en het NS-terrein zeven dagen per week van 09.00 tot 24.00 uur. Meer info staat op www.denhaag.nl/parkeren.

Foto: Dit informatiebord behoord per 1 november tot het verleden.

Foto Dick Muijs

1 reactie

  1. john

    Is het ook 2 euro wanneer men op vrijdagavond parkeert, de trein naar den haag pakt, en op maandag na 09:00 uur pas weer vertrekt met de auto vanaf p+r ypenburg?
    Of moet men dan 3 dagen aftikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.