Paddenrapers gezocht

De Dierenbescherming is samen met de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij de jaarlijkse paddentrek. In de omgeving Den Haag zullen tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden zoekt de dierenbescherming paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten.

“Als paddenraper vragen we je in elk geval één vaste avond van de week beschikbaar te zijn in de periode van half februari tot half april. Je gaat ongeveer drie à vier uur per avond op pad door langs de weg of straat te lopen en de amfibieën met de hand over te zetten. Dat is vanaf 19.00 uur (begin van de schemering) tot 22.00 uur. Daarnaast vragen we je zowel de dode als levende dieren te noteren en zelf een zaklamp mee te nemen. Je ontvangt een reflecterend hesje en informatie folders om uit te delen aan passanten. Zowel de Dierenbescherming als de KNNV verzorgen een instructieavond voor vrijwilligers die nog geen ervaring hebben met het overzetten van padden.” Zie ook dierenbescherming.nl/paddentrek

Verschillende locaties
De paddenrapers zijn nodig in omgeving van Den Haag op de locaties de Daal en Bergselaan, Dotterbloemlaan, Kwekerijweg, Laan van Poot, Machiel Vrijenhoeklaan en Wijndaelerduin. Hiervoor kan men zich aanmelden via paddentrekzuidwest@dierenbescherming.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.