Overhandiging handtekeningenactie van de winkeliers Leyweg

Op vrijdag 8 juni zijn ruim 400 handtekeningen overhandigd aan de stadsdeeldirecteur Escamp, de heer René Baron. Deze handtekeningen zijn verzameld door de winkeliers van de Leyweg gelegen tussen de Steenwijklaan en de Melis Stokelaan. Na de herinrichting raakten zij zo’n 30 % van hun klandizie kwijt door te weinig parkeerruimte.

Er zijn meerdere overleggen geweest met de projectmanagers van het stadhuis, maar het resultaat was eigenlijk geen tot weinig antwoord. Tezamen met het Wijkplatform Morgenstond heeft Peter (van Vishandel Bij Peter) aan René Baron gevraagd te helpen om een gesprek te krijgen met de instanties die deze herinrichting hebben uitgevoerd.

Na de overhandiging zijn alle partijen in gesprek gegaan om tot een betere communicatie te komen en zijn er door René Baron termijnen gesteld waarop antwoorden gegeven moeten worden op de meest dringende vragen van de winkeliers. De twee geplaatste invalidenparkeerplaatsen worden per direct opgeheven. Nu is de vraag van de winkeliers of dit deel van de Leyweg een groengele parkeerzone kan worden zoals op het Almeloplein en in Loosduinen. In deze zone kan men maximaal een uur parkeren voor 10 cent. Dit wordt nader uitgezocht omdat hiervoor een wetswijziging moet komen. Tevens is verzocht om meer parkeerplaatsen te realiseren op de Leyweg tussen de Steenwijklaan en de Melis Stokelaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.