Oudste bezoeker van 99 jaar op ‘Loosduinse Parade’

Afgelopen zaterdag was de oudste bezoeker van festival Zomer OCK mevrouw Plasier uit Loosduinen. Zij wilde dolgraag een kijkje wilde nemen op het evenement dat inmiddels door velen wordt gezien als de Loosduinse Parade. In december hoopt deze krasse knar 100 jaar te worden.

Het thema van het festival was ‘eeuwige jeugd’. En dat past deze mevrouw zeker. Tussen de optredens door was ze bereid geïnterviewd te worden. In dit spontane interview op het podium vertelde ze dat ze thuis in haar kamer steeds met de sportprogramma’s op de tv meedoet. Ze voetbalt in haar stoel, ze tennist, ze zwemt, ze speelt korfbal. Ze liet het publiek ter plekke meebewegen. Het is haar manier om fit en gezond te blijven.
“Je moet je leven ordelijk houden”, tipt Plasier haar aanhoorders. “Dan kun je hopelijk oud worden en in je hoofd en in je lijf de eeuwige jeugd meemaken.” Het publiek vermaakte zich kostelijk met de humor en krasse uitspraken van deze bijna 100-jarige.

Verder was het een festival voor jong en oud met een overvloed aan kunst, theater en ook vele stijlen muziek en dat alles op vier podia rond de villa op de buitenplaats. De honderden bezoekers vermaakten zich met de prachtige opgemaakte levende kunstwerken die over het terrein liepen, en met het theater over hoe het in de Hemel toegaat, waarbij kandidaten naar de functie van Petrus konden solliciteren. Het jaarlijkse originele creatieve festival is inmidddels een begrip geworden. Al die humor, creatieve optredens, oude Beatles klassiekers, singer songwriters en de vele stijlen muziek maken de unieke sfeer.

Een aanwinst voor Loosduinen, de Loosduinse Parade?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.