Oud-Rijswijk kan nu ook kleding kwijt bij Uitvaart-infocentrum

 

Wie overtollige kleding kwijt wil of moet, kan voortaan terecht in het Uitvaart-infocentrum aan de Van Vredenburchweg 55 in Rijswijk. Daar staat sinds kort een kledinginzamelbox van het Leger des Heils.

De Rijswijkse uitvaartondernemer Erik de Jong maakt het hiermee voor oudere mensen in Oud-Rijswijk makkelijker om overtollige kleding weg te doen. Ook nabestaanden kunnen na een overlijden hier terecht met overgebleven jurken, jassen, broeken, colberts en dergelijke.

Het Leger des Heils zorgt er voor dat deze kleding een nieuwe bestemming krijgt. Een woordvoerder zegt: “Mensen helpen die het moeilijk hebben, dat is waar we voor staan. Door deze samenwerking geven we hier verder invulling aan”.
De Jong vult aan: “Kleding is emotie, zeker als deze van een dierbare is geweest en herinneringen oproept. Door deze samenwerking met het Leger des Heils krijgen nabestaanden de mogelijkheid om kleding op een logische plek achter te laten. Op een moment dat het hen uit komt”.

De ingeleverde kleding wordt gebruikt voor hulpverlening, of tegen zeer lage prijzen aangeboden in tweedehandswinkels van het Leger des Heils.
Erik de Jong tot slot: “De uitgifte van de kleding gebeurt elders in het land. Dus mensen hoeven niet bang te zijn dat zij hun jurk of jas tegen komen in de Herenstraat.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.