Oud Rijswijk heeft er een bijzonder restaurant bij met Green Palace

“Bijzonder”, zo mag je Green Palace aan de Willemstraat 28 wel noemen. Want restauranthouder Bikas Koirala, 37 jaar, gaat voor “gezond, biologisch, vegetarisch”.

Door Hans van Leusden

Bikas en zijn vrouw Indira begroeten me zeer vriendelijk in Green Palace. Het interieur ademt een internationale sfeer met pastelgroene wanden en foto’s en kleden uit Bhutan/de Himalaya en India.
Hun verhaal is boeiend. Bikas (“ik ben Bhutanees”) moet 28 jaar geleden vluchten uit Bhutan, een koninkrijk in de Himalaya, voor burgeroorlog. In een vluchtelingenkamp in Nepal volgt hij business-studies. Twaalf jaar geleden belandt hij bij toeval in Nederland. Gaat, zodra het kan, direct aan het werk in de horeca. Leert onze taal. Doet rijke ervaring op in verschillende internationale keukens. En bij het Logistics Department van de KLM op Schiphol. Besluit dan een eigen restaurant te beginnen. In Oud-Rijswijk.
De keuken van Green Palace is georiënteerd op India en de Himalaya, gecombineerd met invloeden uit de hele wereld. De filosofie van Bikas is bijzonder: “Mensen gaan steeds meer gezonder eten. Daar speel ik op in. Met voornamelijk vegetarische gerechten en biologisch geteelde producten. Vlees en vis zijn een (bescheiden) optie. Onze kwaliteit is gezond eten”.

Groene voedingswereld
De menukaart van Green Palace spreekt van een “groene voedingswereld”. En: “Onze gerechten worden met liefde en zoveel mogelijk biologisch gemaakt. Laten we samen groen gaan”.
Naast de grote menukaart is er een aparte kaart voor twee personen met keuzes uit alleen vegetarisch, mixed (dus ook met vlees/vis) of alleen vlees en vis. De prijs voor een avondje eten en drinken in Green Palace bedraagt volgens Bikas rond de dertig euro per persoon voor een drie-gangen diner. Overigens is afhalen ook mogelijk.

Tandoor-oven
Centraal in de keuken, die er spic-en-span uit ziet, staat hun eigen Tandoor, een originele Indiase oven, de trots van Bikas. Die heeft hij zelf geïmporteerd. Hij blijkt er culinaire wonderen mee te verrichten, zo blijkt tijdens mijn diner in Green Palace.
Dat begint met een combinatie van kleine vegetarische loempia’s, momos en knapperige sla met reepjes wortel. Vervolgens krijg ik een scala aan kleurrijke, licht gekruide gerechten met verrassende smaakvariaties.
Van eerdere gasten ontving Bikas via facebook deze reacties: “We hebben lekker gegeten bij Green Palace”. En: “Verrukkelijke gerechten met heerlijke kruiden. En lieve mensen”.
Als niet-vegetariër kan ik iedereen aanraden een bezoek aan Green Palace te brengen, want ik heb er verrassend lekker en bijzonder smakelijk gegeten.

Contact
Restaurant Green Palace aan de Willemstraat 28, tel. 070-4060771, is elke dag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. ’s Maandags gesloten. Nadere informatie via de website www.greenpalace.nl en facebook restaurant Green Palace Rijswijk.

Foto: Bikas Koirala en zijn vrouw Indira in hun restaurant Green Palace.

Foto Hans van Leusden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.