Openstelling bunkercomplex Park Overvoorde

De meeste Hagenaars en Rijswijkers kennen wel het oude oefenterrein van de Bescherming Bevolking (BB) of hebben wel eens BHV-lessen gevolgd op het terrein van de Brandweer, maar hebben nog nooit het bunkercomplex in Park Overvoorde bezocht. Op zondag 9 juli tussen 11.00 en 16.00 uur kan iedereen van de gelegenheid gebruik maken.

Aankomende zondag laten ervaren medewerkers zien wat de verschillende functies van de vele verschillende bunkers op het complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook laten ze zien welke maatregelen er werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de BB. Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk.

bunkerOvervoorde1w2717

In het nieuw geopende museumgebouw ziet de bezoeker een selectie van de diverse diensten binnen de BB en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast ziet men de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en ook welke gevolgen een kernwapenaanval zou hebben gehad. In de ontvangstruimte kan men genieten van een versnapering en een film bekijken over de oprichting van de Dienst Bescherming Bevolking of over de Atlantikwall waar het bunkercomplex ook deel van uitmaakte.
Bunkercomplex Park Overvoorde is gevestigd aan de Van Vredenburchweg 176 te Rijswijk (aanrijden via de Schaapweg). De toegangsprijzen staan vermeld op www.museumbeschermingbevolking.nl. De Museumjaarkaart en Ooievaarspas of pas 65 is helaas niet geldig. Er is geen pinapparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.