Openstelling Bunkercomplex Park Overvoorde

Aankomende zondag 6 mei is alweer de tweede opening van het seizoen van het Bunkercomplex Park Overvoorde, waarin het Museum Bescherming Bevolking gevestigd is.

Ervaren medewerkers laten zien wat de functies van de vele verschillende bunkers op het complex waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook vertellen ze welke maatregelen werden getroffen om na de Tweede Wereldoorlog de bevolking te beschermen tegen mogelijke atoomaanvallen met de oprichting van de Bescherming Bevolking. Speciaal voor kinderen worden reddingstechnieken van de Bescherming Bevolking opgezet en kunnen zij zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk, begeleid door vrijwilligers van het Bunkercomplex

In het nieuw geopende museumgebouw ziet men een selectie van de diverse diensten binnen de Bescherming Bevolking en veel van de unieke uitrustingsstukken waarmee in die tijd werd gewerkt. Daarnaast wordt de inrichting van een eenvoudige schuilplaats getoond en ziet men ook welke gevolgen een kernwapen aanval zou hebben gehad.

In de ontvangstruimte of bij mooi weer op het terras kunnen de bezoekers genieten van een kopje koffie of thee of fris en een film bekijken over de oprichting van de Dienst Bescherming Bevolking of over de Atlantikwall waar het complex ook deel van uitmaakte. Tevens wordt deze dag de mogelijkheid geboden om alvast Bunkerdag-tickets te kopen zodat men niet meer in de rij hoeft te staan op de eerst komende Bunkerdag.

Combikaart
Kom aanstaande zondag 6 mei tussen 10.30 en 16.00 uur naar de Van Vredenburchweg 176 in Rijswijk (aanrijden via de Schaapweg). De kosten van een Combikaart bedragen 7,50 voor volwassenen en 5,00 voor kinderen. Met een combikaart kan men zowel het museum als het Bunkercomplex bezoeken. Op het complex kan vanaf heden worden gepind. De Museumjaarkaart, de Ooievaarspas en de pas 65 helaas nog niet geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.