Opening zonnedak vormt aftrap Duurzame Dakenjacht in Loosduinen

Wethouder Liesbeth van Tongeren opende donderdag het zonnepanelendak van een bedrijvenpand met ruim 3200 panelen in Loosduinen. Die geven voldoende stroom voor zo’n 270 huishoudens per jaar. Met de opening trapt Van Tongeren de Haagse Duurzame Dakenjacht af.

De gemeente helpt zodat op elk dak zon of groen kan komen. De gemeente wil inzetten op daken die bijdragen aan het opwekken van energie, tegengaan van hittestress of het verwerken van regenwater. Van Tongeren: “Als ik onze daken blauw zie schitteren word ik blij. Bewoners zijn trots op hun groene daken. Je helpt het milieu, je zorgt voor schone energie en je geld levert op je dak meer op dan bij de bank.”

Goede voorbeeld
De gemeente Den Haag zet vol in op het gebruiken van de daken in de stad voor de overstap naar schone energie en de verkoeling van de stad. Door zonnepanelen op daken kunnen we energie opwekken, door groene beplanting op daken maken we de lucht schoner en voeren we regenwater beter af, en door daken wit te maken weerkaatst de warmte van de zon beter, wat de warmte in de stad tegen gaat. De gemeente geeft hierbij zelf het goede voorbeeld door zonnepanelen op daken van gemeentepanden te plaatsen.
De gemeente ondersteunt projecten financieel met subsidie of hulp bij het aanvragen van subsidie bij het Rijk of de provincie. Dat geldt voor initiatieven van bewoners, bedrijven, sportclubs en bijvoorbeeld daken boven parkeerterreinen.

Foto Gemeente Den Haag Arnaud Roelofsz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.