Opening sociale onderneming Made in Moerwijk

Op donderdag 15 februari wordt Made in Moerwijk officieel geopend. Om 11.00 uur zal wethouder Baldewsingh de opening verrichten van het nieuwe pand aan het Westhovenplein in Moerwijk.

Het project Made in Moerwijk is één van de oplossingen voor een duurzame toekomst, sociale wijk en gezonde wijkeconomie. Made in Moerwijk is een merkparaplu van een verzameling activiteiten op het gebied van de nieuwe generatie circulaire wijkeconomie. “Onze missie is Moerwijkers met weinig kansen op de arbeidsmarkt ontwikkelen tot kansrijken terwijl ze grondstoffen uit Moerwijk verwerken tot verkoopbare eindproducten. Wij willen Moerwijk veranderen in een circulaire wijk,” aldus een woordvoerder.

In welke mate is een circulaire economie op te bouwen die waarde binnen de wijk haalt en houdt? De antwoorden op gestelde vragen dienen om Moerwijk duurzamer, leefbaarder en meer werkgelegenheid te brengen. “Betrokken ondernemers met een hart voor duurzaamheid werken samen met onze werknemers. Omzetten van oud naar nieuw! Van fietsbanden worden riemen gemaakt en van de stof van een paraplu maken wij vlaggetjes. Van oude leren bankstellen maken wij tassen.”

Kijk op www.madeinmoerwijk.nl voor de producten en meer informatie. “Ondernemers, werknemers en gewoon geïnteresseerden zijn van harte welkom op de opening. Onze medewerkers zullen u graag te woord staan en vanaf 11.30 uur een rondleiding geven door het circulaire pand.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.