Openbaar toegankelijke AED in de Zweeloostraat

Donderdag 14 maart is er een ‘Openbaar toegankelijke AED’ geplaatst aan de flat in de Zweeloostraat tussen de huisnummers 108 en 110. Deze Automatische Externe Defibrillator is door iedereen te gebruiken bij een slachtoffer met een acute hartstilstand, zelfs als het een kind betreft. Personen met een EHBO-diploma weten hoe om te gaan met een dergelijke patiënt, maar dit apparaat geeft duidelijke instructie hoe te handelen. Een leek zou het dus moeten kunnen, maar bel altijd eerst 112.

“Deze AED is aan de buurt aangeboden door de Vereniging van Huiseigenaren Drentse Wijk,” aldus oud-voorzitter Bob van Amstel. “Deze vereniging is in 1995 opgericht met als doel het collectief belang te dienen van de toen in aanbouw zijnde koop-eengezinswoningen van het Project Gasseltestraat. Dit behelsde de woningen in de Gietenstraat, Schoonoordstraat, Dieverstraat, Exloostraat en een deel van de Zweeloostraat. De woningen aan de Gasseltestraat en Emmenstraat waren voor de verhuur van Vestia.
Gedurende de bouwfase was de vereniging actief maar al snel na de oplevering van de koopwoningen in 1996 bleek het steeds moeilijker om het collectief belang te dienen.”

Ooit bestond de vereniging uit 73 huiseigenaren, maar gaande de tijd brokkelde het ledenbestand af onder andere door verkoop van de woningen. Het bestuur heeft dan ook vorig jaar besloten de vereniging maar op te heffen en stelde voor om het saldo ten goede te laten komen aan ‘Goede Doelen’.

“Het lid Albert Boevé deed het voorstel het saldo te besteden aan een AED vergezeld van een meer jaren onderhoudscontract”, besluit Van Amstel. “City-AED uit Delft deed ons de aanbieding voor tien jaar onderhoud inclusief de verzekering de AED 24/7 operationeel te houden. Tijdens de ledenvergadering van 14 november 2018 hebben de leden zich unaniem voor uitgesproken voor deze AED. Maar er moest nog wel een plek gevonden worden centraal in de buurt, met een stroomvoorziening voor het warmhouden van de AED. Gelukkig reageerde Vestia, eigenaar van de flat aan de Zweeloostraat, positief op het aanbod van de vereniging van huiseigenaren Drentse Wijk. Woningbouwcorporatie Vestia en Hinfelaar Elektrotechniek worden bij deze dan ook hartelijk bedankt voor hun medewerking.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.